Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ . ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ.
 
Ο Εβρος δεν είναι ένα γεωγραφικό σύνορο ή μια απλή γεωγραφική περιοχή , αποτελεί τον ακοίμητο φρουρό της Πατρίδος.
Στην Θράκη, η οποία βιωνει αμεσα το βάρος της Συνθήκης της Λωζάνης , που αντιμετωπίζει διαχρονικά σοβαρότατες εσωτερικές απειλές από τις ανεξέλεγκτες και προκλητικες ενέργειες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής , στη Θράκη ,η οποία απροκάλυπτα είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας, η Ελληνική Πολιτεία , εν μέσω της πανδημίας , εν μέσω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και της τουρκικής απειλής, έλαβε την απροσδόκητη και πραγματικά ακατανόητη και επικίνδυνη απόφαση δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών (και προσφύγων) δυναμικότητας 2000 ατόμων, στην κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, δηλαδή λίγα χιλιόμετρα από τον ποταμό Έβρο , στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Έβρου και της Θράκης, όπου λειτουργεί ήδη Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης παράνομων μεταναστών (και προσφύγων) δυναμικότητας περίπου 500 ατόμων.
 
 
 
 
Μια απόφαση που είχαν αποφύγει να λάβουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λόγους εθνικής ασφαλείας και μόνο .
Η δημιουργία δομής, σε αυτή την ευαίσθητη εθνικά περιοχή , όπου θα “φιλοξενούνται” παρανομοι μετανάστες, οι οποίοι, όπως πολυ καλα γνωριζουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Χώρας , ελέγχονται και κατευθύνονται από το βαθύ πλέον ισλαμικό κράτος της Τουρκίας, αποτελεί εθνικό κίνδυνο όχι μόνον για τον Εβρο, αλλά για την εθνική ακεραιότητα της Πατρίδος , διοτι προφανώς στον Εβρο δεν θα κατευθύνονται δυστυχείς και κατατρεγμένοι πρόσφυγες, αλλά φανατικοί τζιχαντιστές, σαν αυτούς που εκπαιδεύει η Αγκυρα στα στρατόπεδα της Τουρκίας, της Σομαλίας και της Συρίας και άλλου .
 
Είναι σαν να δημιουργούμε ένα προγεφύρωμα του εχθρού στα μετοπισθεν των φιλιών τμημάτων . Είναι σαν να ανοίγουμε την κερκόπορτα για να διαβούν εισβολείς, οι οποιοι θα επιδοτούνται γενναιόδωρα από την ‘Αγκυρα, για να παραμείνουν εκεί ……………
 
Εδώ γεννάται το εύλογο ερώτημα εαν υπήρξε συνεννόηση και σύμφωνη γνώμη του υπουργείου προστασίας του πολίτη και κυρίως σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δημιουργία της δομής αυτής; Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά αμφίβολο αν όχι αδύνατο, καθώς η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής σε απόσταση ολίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα εγκυμονεί τεράστιους επιχειρησιακούς κινδύνους, αποτελεί κυριολεκτική βόμβα στα θεμέλια της Άμυνας του Έβρου ,σε συνδυασμό με την δημογραφική κατάσταση στην Θράκη και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το ΓΕΕΘΑ κυρίως αλλά και κατ’ επέκταση το ΥΠΕΘΑ θα συμφωνούσαν στο ενδεχόμενο δημιουργίας δομής τέτοιου μεγέθους στη συγκεκριμένη θέση.
 
Αντι να ληφθούν μέτρα για την άμεση και την μακροχρόνια αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και ειδικότερα της Θράκης, αντι να δοθούν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα κίνητρα για να παραμείνουν οι νέοι μας, αλλα και ο γηγενης πληθυσμός , στην Θράκη ,και ενώ η κυβέρνηση κατασκευαζει φράχτη για την αναχαίτιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών στον ακριτικό Έβρο, την ίδια στιγμή προκηρύσσει, σχεδόν μυστικά, την κατασκευή κλειστής μονάδας , κράχτη, συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών ,στο πιο νευραλγικό κομμάτι του βόρειου Έβρου και της Θράκης ,που σε βάθος χρόνου θα συμβάλει στην αλλοίωση του πληθυσμού της περιοχής , με όλα τα δυσμενή για την χώρα μας αποτελεσματα .
 
Είναι καθήκον της κυβέρνησης , έστω και τωρα , να πάρει πίσω αυτές τις παραλογες και εθνικά επικίνδυνες προτάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης . Όλες οι δικαιολογητικές σκέψεις , των αφελών πολιτικών παραγόντων, για την δημιουργία δομής στην καρδιά του Έβρου , δεν μπορούν να σταθούν μπροστά στην Εθνική Ασφάλεια της Χώρας .
 
Σε μια περίοδο που η επιθετική πολιτική της Άγκυρας εκδηλώνεται απροκάλυπτα , στρατιωτικά και λεκτικά , το μεταναστευτικό και ο ισλαμικός παράγοντας εργαλειοποιουνται από τον Ερντογαν σαν μοχλός πίεσης της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειναι αδιανόητο κάποιοι «πρόθυμοι» εδώ στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας να συνεχίζουν να εκτιμούν «ελαφρά» το μεταναστευτικό και να το βλέπουν μόνο από την ανθρωπιστική του πλευρά και να θέλουν να αγνοούν το γεγονός ότι τελικά εχει εξελιχθεί σε στρατηγικό «όπλο» εναντίον της Χώρας μας . Η αδράνεια και ο εφησυχασμός σε θεματα ασφαλείας μπορεί να αποτελέσει εξίσου κρίσιμη και υπαρκτή απειλή για την εθνική επιβίωση με αυτή των ξένων επιβουλών και απειλών .
 
Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, όπου απαιτείται εθνική εγρήγορση, ομοψυχια και ενεργοποίηση των εθνικων μας αντανακλαστικών ,είναι αδιανόητο να προβαίνουμε στον εθνικό αυτοχειριασμό μας με αποφάσεις όπως αυτή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα σύνορα του Βορείου μέρους του Δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα στις Καστανιές, τον Μάρτιο του 2020 δεν πρέπει να αγνοούνται και να μην λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη στις εκτιμήσεις μας για λήψη αποφάσεων που άπτονται της Εθνικής Ασφαλείας της Χώρας και σημερα …………….
 
Κωνσταντίνος Ζιάζιας, Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον εγκριτο Ιστότοπο Militaire.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου