Φέρεται να αρνήθηκε να σπάσουν τα παράθυρα επειδή το αυτοκίνητο ήταν καινούργιο και δεν είχε χρήματα να πληρώσει την ζημιά

Ένα κορίτσι ενός έτους στο Λας Βέγκας έχασε τη ζωή του όταν κλειδώθηκε κατά λάθος μέσα στο αυτοκίνητο, που έκαιγε λόγω θερμοκρασίας, και ο πατέρας της αρνήθηκε να σπάσει τα παράθυρα, σύμφωνα με τις αρχές.

 

Ο Σίντνεϊ Ντιλ συνελήφθη έχοντας προηγουμένως αρνηθεί την βοήθεια του αδερφού του αλλά και της αστυνομίας να σπάσουν τα παράθυρα και να σώσουν την κόρη του, που αργοπέθαινε, υποστηρίζοντας πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις ζημιές στο καινούργιο του αυτοκίνητο, μετέδωσε η The Las Vegas Review-Journal.

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο περίπου στις 3.30 το μεσημέρι της Δευτέρας και προσφέρθηκαν να σπάσουν τα παράθυρα, να καλέσουν γερανό ή κλειδαρά για τον 27χρονο, που είχε αφήσει τα κλειδιά μέσα στο αμάξι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται το ένταλμα σύλληψης του αστυνομικού τμήματος του Λας Βέγκας. 

 

Οι αρχές είπαν ο Ντιλ αρνήθηκε και είπε στους αστυνομικούς πως το παιδί θα ήταν μια χαρά καθώς ήταν σε λειτουργία ο κλιματισμός. Αντ’ αυτού ο 27χρονος κάλεσε τον αδερφό του. 

 

Όταν έφτασε ο αδερφός του και προσφέρθηκε να σπάσει το παράθυρο, ο Ντιλ «τον σταμάτησε και είπε πως ήθελε να περιμένει τον γερανό» και «επέμεινε να μην καταστρέψει το καινούργιο του όχημα, λέγοντας πως μόλις είχε αγοράσει το αυτοκίνητο και δεν είχε τα χρήματα να επισκευάσει ένα σπασμένο παράθυρο», ανέφεραν οι αρχές. 

 

 

Η σύντροφος του 27χρονου φέρεται επίσης να είπε στην αστυνομία πως είχε καλέσει έναν κλειδαρά, αλλά δεν της άρεσε η τιμή που της είπε οπότε αρνήθηκε τις υπηρεσίες του, μετέδωσε η εφημερίδα. 

 

Η αστυνομία πιστεύει πως η Σάγια ήταν μέσα στο αυτοκίνητο για περίπου μια ώρα όταν ένας αστυνομικός κατάφερε τελικά να σπάσει το παράθυρο, σύμφωνα με την Las Vegas Sun. Ωστόσο το ενός έτους κορίτσι ήταν ήδη νεκρό. 

 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λάρι Χάντφιλντ είπε πως οι αστυνομικοί περίμεναν να σπάσουν το παράθυρο επειδή ο Ντιλ ήταν κατηγορηματικός σχετικά με την προστασία του αυτοκινήτου του και πως έβλεπαν το παιδί να αναπνέει. 

 

«Ο μπαμπάς είπε πως το A/C ήταν ανοιχτό και πως το παιδί έπαιζε, και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, είδαν πως ανέπνεε», είπε ο Χάντφιλντ, σύμφωνα με την Journal-Review. «Ωστόσο όταν οι αστυνομικοί άρχισαν να ανησυχούν για την κατάσταση του παιδιού, έσπασαν το παράθυρο», πρόσθεσε.

Πηγή: lifo.gr