Γράφει ο Αλέξης Πανουτσόπουλος

Σήμερα είναι μια πραγματικά ιστορική μέρα όχι μόνο για την Αμερική, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο για τους συναδέλφους πίσω στην Ευρώπη να καταλάβουν πώς αυτές οι εκλογές μπορούν να την επηρεάσουν, αλλά οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσυρθεί από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και τον ΠΟΥ και το σχέδιο αυτής της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει αυτήν την τάση απομόνωσης.
Με απλά λόγια, σκεφτείτε τον χειρότερο γραφικό γείτονα σας που πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας να είναι τώρα ο πρόεδρος της χώρας σας… τρομακτικό πολύ;

Σήμερα ο αμερικανικός λαός θα αποφασίσει μια για πάντα αν θα μπει σε ένα ημι-δικτατορικό σκοτάδι, στο ρατσισμό και στη παγκόσμια διαίρεση ή αν θα κάνει ολική επαναφορά από αυτή την τάση. Η Αμερική θα παραμείνει μακριά από τα χαρακτηριστικά ενός φιλελεύθερου έθνους και πιθανώς μείνει για πάντα.
Η Αμερική θα παραμείνει μια χώρα όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν τον όρο Σοσιαλισμός ως κάτι προσβλητικό και τρομακτικό.

Αλλά τουλάχιστον πρέπει να επικρατήσει η δημοκρατία!

Παρακαλώ ψηφίστε για ένα καλύτερο αύριο αυτής της χώρας και κυριολεκτικά ολόκληρου του κόσμου !!

«Με την ανάπτυξη του βιομηχανικού καπιταλισμού, ενός νέου και απρόβλεπτου συστήματος αδικίας, είναι ο ελευθεριακός σοσιαλισμός που διατήρησε και επέκτεινε το ριζοσπαστικό ανθρωπιστικό μήνυμα του Διαφωτισμού και τα κλασικά φιλελεύθερα ιδανικά που μετατράπηκαν σε μια ιδεολογία για τη διατήρηση της αναδυόμενης κοινωνικής τάξης. “

Νόαμ Τσόμσκι

Ο Νόαμ Τσόμσκι είναι Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης.

Θεωρείται στην ανήκει στην ελίτ της σύγχρονης διανόησης και φιλοσοφίας.

Give a shoutout to frank mckenna on social.