«Ακόμα και μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τις επιθέσεις εναντίον μου. Δεν με αγγίζουν», τονίζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη δημοσιοποίηση non paper του Μαξίμου με επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εμφανίσθηκε ως ρεπορτάζ (κατά λάθος;) από δύο μέσα ενημέρωσης, στηλίτευσε ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο.

Το συγκεκριμένο σημείο του κυβερνητικού non paper έλεγε: «Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στη στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα».

Και αφορούσε την κριτική που άσκησε (και) ο ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του κ. Τσιόδρα ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να επενδύσουμε (ως χώρα) στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρότι αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα συνωστισμού επιβατών.

Κατόπιν τούτων, ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.

Ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία.

Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά.

Προφανώς και δεν με αγγίζουν. Είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.

Όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς -για όλους μας- οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Πέτσας: Επικροτείτε την επίθεση στον Σ. Τσιόδρα;

Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν «ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο». Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια, σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πηγή: euro2day.gr