Αντηλιακό ή ομπρέλα να πάρεις μαζί σου; Κάποιος που θέλει να εξορμήσει  στις παραλίες αυτές  τις μέρες  πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα!!! Απο Αύριο ώς και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο καιρός θα δείξει δύο πολύ διαφορετικές όψεις.

«Από σήμερα έχουμε τον πρώτο μίνι καύσωνα του καλοκαιριού, που θα διαρκέσει ως και το Σάββατο νωρίς το μεσημέρι και θα επηρεάσει τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και λιγότερο την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά από σήμερα και την Παρασκευή θα φτάσει τους 38 με 39, ίσως και τους 40 βαθμούς σε κάποιες περιοχές». Μάλιστα έναν παρόμοιο «μίνι» καύσωνα βίωσε η χώρα και πέρυσι, ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο!

Μεταβολή με βροχές και χαλάζι

Ωστόσο, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο στις παραλίες, ο καιρός δεν θα είναι ίδιος και το Σαββατοκύριακο. θα υπάρξει μια μεταβολή, με βροχές και τις καταιγίδες, που ακόμη και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο βόρειο Αιγαίο και στη Θεσσαλία, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.