Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι τριών φίλων από τη Βόρεια Ιρλανδία στην Τουρκία, για λεύκανση δοντιών, καθώς ο ένας άφησε την τελευταία του πνοή και οι άλλοι δύο νοσηλεύονται.

Ο 33χρονος Ρίτσαρντ Μολόι κατέρρευσε και εξέπνευσε. Οι δύο φίλοι του, Άαρον Κάλαχαν και Ντέκλαν Κάρσον έπεσαν σε κώμα, αλλά πλέον η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί και αποσωληνώθηκαν.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς συνέβη με τους τρεις φίλους που είχαν πάει στην Τουρκία για οδοντιατρική θεραπεία. Οι τρεις τους φέρεται ότι είχαν πάρει φαρμακευτική αγωγή που σχετίζεται με τη λεύκανση δοντιών προτού καταρρεύσουν στο διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει.

Τούρκοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν οι τρεις άνδρες άρχισαν να νιώθουν αδιάθετοι μετά τη χρήση ναρκωτικών και την κατανάλωση αλκοόλ στο κατάλυμά τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα Bodrum Olay, οι τρεις τους έφτασαν την Πέμπτη στην Τουρκία και αισθάνθηκαν αδιάθετοι έπειτα από πάρτι το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Μολόι άφησε την τελευταία του πνοή και γίνονται διαδικασίες για τον επαναπατρισμό της σορού του. Οι Κάλαχαν και Κάρσον έχουν αποσωληνωθεί. Η υγεία τους βελτιώνεται και ξεπέρασαν τον κίνδυνο σύμφωνα με τον Σερκάν Ονκού, αρχίατρο του νοσοκομείου στο οποίο έχουν μεταφερθεί.

Η Τουρκία είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για ιατρικό και οδοντιατρικό τουρισμό. Το 2017 έως και 700.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τη χώρα για ιατρικές θεραπείες ή επεμβάσεις, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τουρισμού Υγείας της Κωνσταντινούπολης. Η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων της Τουρκίας προσδοκά ότι έως το 2023 η χώρα θα προσελκύσει έως και 2 εκατομμύρια επισκέπτες στα πλαίσια του τουρισμού υγείας.

Με πληροφορίες από Guardian, Times