Ένα απλό ρινικό τεστ για κορονοϊό εξελίχθηκε σε εφιάλτη για μια Αμερικανίδα. Κατά τη διάρκεια της δειγματοληψίας από τη μύτη, τρύπησε το περίβλημα του εγκεφάλου και άρχισε να τρέχει εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Σύμφωνα με τον Τζάρετ Γουόλς, έναν από τους γιατρούς που εξέτασαν τη γυναίκα, το τεστ κορονοϊού έγινε στο πλαίσιο εξετάσεων πριν από χειρουργική επέμβαση.

Ξαφνικά, διαφανές υγρό άρχισε να τρέχει από ένα από τα ρουθούνια της. Αργότερα, είχε σοβαρούς πονοκεφάλους κι έκανε εμετό, καθώς και πόνο στο σβέρκο κι ευαισθησία στο φως.

Αρκετά χρόνια πριν η γυναίκα είχε κάνει θεραπεία για ενδοκρανιακή υπέρταση ή αλλιώς υψηλή πίεση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

Είχε επίσης διαγνωστεί με εγκεφαλοκήλη, μια κατάσταση κατά την οποία το περίβλημα του εγκεφάλου προεξέχει μέσα στη μύτη.

Ευτυχώς, η ιατρική ομάδα άντλησε κάποιο από το υγρό και αποκατέστησε χειρουργικά το πρόβλημα.

Διαφορετικά, η γυναίκα θα μπορούσε να κινδυνεύσει από ακόμη και θανάσιμη εγκεφαλική μόλυνση.

Όπως επεσήμανε ο γιατρός Γουόλς στη μελέτη του που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, ο κίνδυνος από τα ρινικά τεστ κορονοϊού είναι συνήθως πολύ μικρός.

Ωστόσο, οι άνθρωποι που στο παρελθόν έχουν υποστεί χειρουργικές επεμβάσεις στη μύτη ή στο κρανίο θα πρέπει να προτιμούν τα στοματοφαρυγγικά τεστ, σύμφωνα πάντα με τον Δρ. Τζάρετ Γουόλς.

Δείτε το βίντεο:

πηγή: sputnik.gr