«Αυτά που ζήσαμε στη Νέα Σμύρνη συνδέονται άμεσα με την κεντρική αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

Είπε ειδικότερα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να παίρνει μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επιβάλλει μόνο περιοριστικά μέτρα και επενδύει στην καταστολή», σχολιάζοντας ότι «η αστυνομία πλέον σε αρκετές περιοχές συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε κατεχόμενη ζώνη». «Δεν είναι μόνο η Νέα Σμύρνη. Είναι γεγονότα που έχουν συμβεί στην Αγία Παρασκευή, στην Κυψέλη και αλλού. Θυμόμαστε το ξύλο που έπεσε στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ και κανείς δεν τιμωρήθηκε», επισήμανε. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ακριβώς επειδή δεν είναι η πρώτη φορά, ζητάμε ο κ. Μητσοτάκης -στο πλαίσιο της περίφημης “επιτελικής” του ευθύνης- να αποπέμψει άμεσα και τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας». Υπογράμμισε δε ότι «όλα αυτά που γίνονται είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανάφερε ότι «το δεύτερο τεράστιο πλήγμα στη Δημοκρατία, μετά το περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, είναι το γεγονός πως, από ό,τι φαίνεται, η κυβέρνηση έχει φακέλους με τα φρονήματα των πολιτών». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο γεγονός ότι «είδαμε χθες τον κ. Κυρανάκη να “δίνει” στον αέρα το όνομα και τα στοιχεία του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία». Πρόσθεσε ότι «το όνομα και τα στοιχεία αυτά βρίσκονταν σε non paper που μοιράστηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου». «Μας προκαλεί», σχολίασε, «τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι μία κυβέρνηση που για 20 ημέρες δεν μπορούσε να πει το όνομα του κ. Λιγνάδη και έλεγε ο “γνωστός σκηνοθέτης” ο οποίος “παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους”, μέσα σε ένα απόγευμα ήξερε για έναν πολίτη που έχει ξυλοκοπηθεί από την αστυνομία, τις πολιτικές του απόψεις, το αν έχει κατέβει σε πορείες και σε ποιες πορείες». Τόνισε ότι «η ΝΔ οφείλει λοιπόν να απαντήσει αν έχει επαναφέρει τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερθείς στο «κορωνογλέντι που έγινε την Τσικνοπέμπτη στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» το οποίο «αποτυπώνεται σε σχετικό βίντεο-ντοκουμέντο», είπε ότι «ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο περιστατικό». Σημείωσε πως εφόσον δεν έγινε από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «το ερώτημα είναι από ποια υπηρεσία διοργανώθηκε το συγκεκριμένο κορωνογλέντι». Τόνισε ότι «είναι πολύ εξοργιστικό, την ίδια στιγμή που πολίτες, οι οποίοι απλά κάνουν μια βόλτα σε μια πλατεία της πόλης κινδυνεύουν να φάνε ξύλο από την αστυνομία, να διοργανώνονται κορωνογλέντια μέσα σε κρατικά κτίρια και τα στελέχη της κυβέρνησης να τα καλύπτουν».

Πηγή: ΑΠΕ