Έρευνα που δημιουργεί προβληματισμό, στον απόηχο της καταδίκης της ναζιστικής οργάνωσης

Έντονο προβληματισμό δημιουργεί έρευνα της Prorata που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών που υπενθυμίζει τη ρήση του Μπρεχτ: «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (83%) δηλώνει ικανοποιημένο με την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, περισσότεροι από 1 στους 5 (21%) απάντησε πως θέλει μια… σοβαρή Χρυσή Αυγή.

«Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αν η Χρυσή Αυγή δεν έκανε εγκληματικές πράξεις αλλά έμενε προσηλωμένη αποκλειστικά στις ιδέες και στις πολιτικές προτάσεις θα ήταν ένα χρήσιμο για την κοινωνία πολιτικό κόμμα. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συγκεκριμένη άποψη;»

Το 9% απάντησε πως «σίγουρα συμφωνεί» και ένα 12% πως «μάλλον συμφωνεί» με αυτή την άποψη. Τουτέστιν, ένα 21% δηλώνει πως… βολεύεται με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Σημειώνεται πως στην έρευνα συμμετείχαν 1.270 άτομα, ενώ στην επίμαχη ερώτηση, οι 4 στους 10 που απάντησαν θετικά δηλώνουν συντηρητικοί ψηφοφόροι.

Πηγή: Alfavita.gr