626: Πολύ δυνατοί και παρατεταμένοι άνεμοι διαλύουν τον στόλο των Αβάρων και Σλάβων, που πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη, ενώ οι αμυνόμενοι ολοκληρώνουν με νικηφόρα έξοδο τη λύση της πολιορκίας. Το ότι μετά απ΄αυτό γράφτηκε το εξάιρετο κοντάκιο «Τη υπερμάχω» δεν είναι παρά θρύλος.

1794: Η «Εξέγερση του ουίσκι». Αγρότες στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ επαναστατούν κατά της επιβολής φόρου στο αλκοόλ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

1819: Μάχη του Μπογιακά. Ο Σιμόν Μπολίβαρ νικά τους Ισπανούς, πετυχαίνοντας την ανεξαρτησία της Κολομβίας.

1933: Αλιβέρι Εύβοιας. Έναρξη απεργίας των ανθρακωρύχων. Έπειτα από συγκρούσεις με 1 νεκρό και 19 τραυματίες, ο ιδιοκτήτης του ορυχείου ικανοποιεί τα μισθολογικά αιτήματά τους.

1942: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αρχίζει στον Ειρηνικό η εκστρατεία του Γκουανταλκανάλ, η πρώτη επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ, που μέχρι τότε μόνο αμύνονταν κατά των Γιαπωνέζων.

1960: Η Ακτή του Ελεφαντοστού (δυτική Αφρική) αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.

1973: Άραβες τρομοκράτες ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού: 3 νεκροί, 56 τραυματίες.

1993: Λονδίνο. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανοίγουν για το κοινό, για πρώτη φορά από το 1903.

1998: Ταυτόχρονες βομβιστικές ενέργειες στις πρεσβείες των ΗΠΑ στο Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας και στο Ναϊρόμπι της Κένυας: 224 νεκροί, 4.500 τραυματίες, οι περισσότεροι ντόπιοι.

2004: Εγκαινιάζεται η γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα του κόσμου.

2016: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη σκοποβολή, η Ελληνίδα Άννα Κορακάκη κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στα 10μ αεροβόλο πιστόλι.