1492: Ο Κολόμβος σαλπάρει για πρώτη φορά με τα τρία πλοία του – Σάντα Μάρια, Πίντα και Νίνια, από το λιμάνι Πάλος ντε λα Φροντέρα της Ισπανίας για τις «Ινδίες».

1824: Ο Ομέρ Πασάς της Καρύστου πολιορκεί εκ νέου την Αθήνα. Διεξάγεται μάχη στους στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι Οθωμανοί ηττώνται και αποσύρονται στο Καπανδρίτι.

1861: Ο Βρετανός Κάρολος Ντίκενς δημοσιεύει το τελευταίο μέρος του μυθιστορήματός του «Μεγάλες Προσδοκίες» στη λογοτεχνική εφημερίδα που ο ίδιος επιμελείται.

1852: Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ επικρατεί του Πανεπιστημίου του Γέιλ στην πρώτη κωπηλατική αναμέτρηση στην ιστορία των δύο αμερικανικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Ο εν λόγω αγώνας ήταν και η πρώτη διαπανεπιστημιακή αναμέτρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

1914: Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με τη Γερμανία να εισβάλει στο Βέλγιο και κηρύσσει τον πόλεμο στη Γαλλία.

1930: Συλλαλητήρια πραγματοποιούν οι σταφιδοπαραγωγοί στην Πελοπόννησο, καθώς αρνούνται να καταβάλουν φόρο.

1936: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου ο Αμερικανός σπρίντερ, Τζέσε Όουενς, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα. Θα ακολουθήσουν άλλα τρία χρυσά για τον μεγάλο Αμερικανό μαύρο αθλητή, τα οποία θα εξοργίσουν τους οπαδούς του Γ΄ Ράιχ.

1944: Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς – Μπιρκενάου οδηγούνται στον θάλαμο αερίων 4.000 Ρομά.

1946: Εγκαινιάζεται στην Ιντιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών το πρώτο θεματικό πάρκο στον κόσμο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Σάντα Κλάους (άγιος Βασίλης).

1960: Ο Νίγηρας κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

1963: Οι Μπιτλς δίνουν συναυλία για τελευταία φορά στο κλαμπ Κάβερν του Λίβερπουλ όπου ξεκίνησε και η πετυχημένη τους πορεία στη μουσική βιομηχανία.

1972: Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επικυρώνει τη Συνθήκη για τον περιορισμό της χρήσης αντιβαλλιστικών πυραύλων.

1994: Για πρώτη φορά αεροσκάφος ιορδανικών αερογραμμών πετάει στον εναέριο χώρο του Ισραήλ με πιλότο τον ίδιο τον βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν.

2004: Το βάθρο του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης ανοίγει τις πύλες του για το κοινό για πρώτη φορά μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.