Σαν σήμερα 26 Ιουλίου συνέβησαν τα εξής:

1822 Μάχη των Δερβενακίων: Ελληνική επαναστατική δύναμη, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, νικά τις οθωμανικές δυνάμεις του Μαχμούτ πασά Δράμαλη.

1943 Γεννιέται ο Σερ Μάικλ Φίλιπ «Μικ» Τζάγκερ, μουσικός, τραγουδιστής και στιχουργός, γνωστός κυρίως ως ο βασικός τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones.

1944 Δολοφονείται από όργανα της Ειδικής Ασφάλειας η Ηλέκτρα Αποστόλου, στέλεχος του ΚΚΕ και υπέρμαχος της γυναικείας χειραφέτησης.

1945 Γεννιέται ο Παναγιώτης Πικραμμένος, Ελληνας πολιτικός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ελλάδας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

1956 Ο Νάσερ, σε νυχτερινή ομιλία του στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, σ’ ένα πλήθος 50.000 ατόμων, αναγγέλλει την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της Κρίσης του Σουέζ.

1963 Σεισμός στα Σκόπια (Γιουγκοσλαβία), με απολογισμό 1.100 νεκρούς.

1963 Είκοσι τρία άτομα, κυρίως παιδιά, χάνουν τη ζωή τους, όταν ανατρέπεται, στη Λίμνη Αμβρακία, μηχανοκίνητη βάρκα με 35 προσκυνητές που μετέβαιναν σε πανηγύρι σε κοντινό ξωκλήσι.

2016 Ομηρία σε εκκλησία στη Νορμανδία της Γαλλίας από τζιχαντιστές, στο χωριό Saint-Étienne-du-Rouvray, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκεφάλισαν τον ιερέα.