Ισχυρός σεισμός βόρεια της Σάμου σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 14:00. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στη θάλασσα και η ένταση υπολογίστηκε σε 6,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος, στα 2 χιλιόμετρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι το γεγονός είναι σε εξέλιξη. Είναι αρκετά μεγάλος σεισμός, με επιπτώσεις στον ελλαδικό χώρο και στην Τουρκία. Αναφέρθηκε σε κάποιες ζημιές στο Καρλόβασι και το Βαθύ. Χαρακτήρισε εξαιρετικά μειωμένες τις πιθανότητες να μην είναι αυτός ο κύριος σεισμός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Σάμο, οι πολίτες έχουν βγει από τα σπίτια τους. Μια εκκλησία στο Καρλόβασι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Προκλήθηκε θαλάσσιο κύμα το οποίο βγήκε στη στεριά. Ο αντιδήμαρχος Σάμου Μιχάλης Μήτσιος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για τραυματίες και ότι οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κάποιες πτώσεις σοβάδων.

Αντίθετα καταστροφές φαίνεται πως υπάρχουν στη γειτονική Σμύρνη, όπου τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες με κτήρια που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κρήτη. Παρά το γεγονός ότι σε περιοχές του Ηρακλείου έγινε ιδιαίτερα αισθητός, δεν έχει αναφερθεί οποιαδήποτε κλήση για καταστροφές. Υπήρξαν ωστόσο σχολεία που οι διευθυντές τους ζήτησαν από τα παιδιά να σχολάσουν λίγο νωρίτερα, λόγω του φόβου επανάληψης μιας σεισμικής δόνησης.