Μόλις νυχτώσει η οδός Γιαννιτσών μετατρέπεται σε πιάτσα γυναικών που εκδίδονται παράνομα. Το Sputnik κατέγραψε πλάνα με εκδιδόμενες γυναίκες παρά το lockdown που ισχύει στη Θεσσαλονίκη

Η οδός Γιαννιτσών, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, είναι ένα μεγάλος δρόμος παράλληλος με την οδό Μοναστηρίου, κάτω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Την ημέρα ο δρόμος έχει μεγάλη κυκλοφορία καθώς σε αυτόν βρίσκονται πολλές εταιρείες, αντιπροσωπείες, ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο αλλά και κατοικίες.

Μόλις νυχτώσει όμως, η κίνηση των οχημάτων λιγοστεύει, τα καταστήματα και οι εταιρείες έχουν κλείσει από ώρα και ο δρόμος μετατρέπεται σε στέκι των γυναικών που εκδίδονται παράνομα ακόμα και για λίγα ευρώ.

 

Στη Θεσσαλονίκη, από την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, έχει κλείσει η εστίαση και η ψυχαγωγία ενώ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου η πόλη βρίσκεται σε αυστηρό lockdown με κλειστό το λιανεμπόριο, μετακινήσεις μόνο με SMS αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου βέβαια ισχύουν όσα και στην υπόλοιπη χώρα.

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό έφεραν το κλείσιμο και όλων των οίκων ανοχής όχι όμως και το «λουκέτο» στην παράνομη πορνεία που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια στην οδό Γιαννιτσών.

Το Sputnik επισκέφτηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ την οδό Γιαννιτσών και με την κάμερα κατέγραψε τον έρημο από κίνηση δρόμο αλλά και τις ιερόδουλες που παρά την καραντίνα βρίσκονται στον δρόμο περιμένοντας τους πελάτες.

Μόλις στρίψαμε με το αυτοκίνητό μας από την οδό Αναγεννήσεως στην οδό Γιαννιτσώνν λίγα μέτρα μετά, στα αριστερά μας, δύο κοπέλες στέκονται στο σκοτάδι και συνομιλούν ενώ κοιτάζουν όποιο αυτοκίνητο περνά μήπως «αλιεύσουν» κάποιον πελάτη.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, άλλες τρεις γυναίκες, μεγαλύτερης ηλικίας κάθονται στην εσοχή μιας πολυκατοικίας αναμένοντας την πελατεία τους ενώ πιο κάτω μια άλλη γυναίκα έχει σκύψει στο παράθυρο ενός σταματημένου ΙΧ και συνομιλεί με τον οδηγό του.

Το κλείσιμο των οίκων ανοχής -το Sputnik με επιτόπιο ρεπορτάζ είχε αναδείξει ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται ειδικά στα λεγόμενα «golden studio»- ώθησε τον ανδρικό πληθυσμό που αναζητά τον αγοραίο έρωτα στην οδό Γιαννιτσών όπου οι γυναίκες εκδίδονται παράνομα και δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας ούτε για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ούτε για τον κορονοϊό.

 

«Οι γυναίκες στη Γιαννιτσών εκδίδονται παράνομα, δεν ελέγχονται από γιατρούς όπως οι κοπέλες των golden studio και κυριολεκτικά εκεί είναι υγειονομική βόμβα για ηπατίτιδες ή άλλα νοσήμερα. Επιπλέον τώρα με τον κορονοϊό μπορείτε να φανταστείτε πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί» είπε στο Sputnik άτομο που γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή και τα όσα συμβαίνουν στην οδό Γιαννιτσών.

Όπως ανέφερε, οι περισσότερες γυναίκες που εκδίδονται στον συγκεκριμένο δρόμο είναι από τη Βουλγαρία, κάποιες είναι Ρομά ενώ «μετά τις 4 τα ξημερώματα που φεύγουν αυτές οι Βουλγάρες και οι Ρομά και βγαίνουν γυναίκες από την Αφρική. Έχουν τσακωθεί μεταξύ τους και βγαίνουν σε χωριστές ώρες».

Οι τιμές που παίρνουν όπως μας είπε το ίδιο πρόσωπο είναι 10-20 ευρώ ενώ στο δρόμο κινούνται διακριτικά -ωστόσο είναι εύκολα αντιληπτοί- οι λεγόμενοι νταβατζήδες, που εκμεταλλεύονται τις κοπέλες πουλώντας τους… προστασία.

Πηγή: sputnik.gr