Στα χέρια των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται πλέον η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία Ρεθύμνου από τον μηχανολόγο – μηχανικό, Μιχάλη Φιλιππίδη για το φιάσκο της διαδικασίας υποβολής φακέλων στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ και τις καταγγελίες που κάνουν λόγο για χρήση παράνομου λογισμικού από μεγάλες εταιρείες που είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν εκτός προγράμματος χιλιάδες αιτήσεις ενδιαφερομένων.

Όπως ενημερώνει ο κ. Φιλιππίδης:

“Σε συνέχεια της Μηνυτήριας Αναφοράς μου την 22/12/2020 με Α.Π. 7011/5/68, σας ενημερώνω ότι έχουν ακολουθήσει οι εξής ενέργειες:

    Την Τετάρτη 23/12/2020 σχηματήστηκε φάκελλος δικογραφίας ο οποίος διαβιβάστηκε από την Ασφάλεια Ρεθύμνου στην Εισαγγελεία Ρεθύμνου με Α.Π. 1057/9/68  23-12-2020
    Την Δευτέρα 28/12/2020 πρωτοκολλήθηκε στην Εισαγγελεία Ρεθύμνου
    Την Τρίτη 29/12/2020 η Εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα και την επέστρεψε στην Ασφάλεια Ρεθύμνου με Α.Π. Α20/2978
    Την Τετάρτη 30/12/2020 παρέλαβε τον φάκελλο η Ασφάλεια Ρεθύμνου και τον προώθησε στην Διεύθυνση Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το θέμα λοιπόν αυτή την στιγμή ευρίσκεται στα χέρια της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

Εύχομαι η Ελληνική Αστυνομία να καταφέρει να ξεσκεπάσει την υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες στους αίτιους.

Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΑΥΤΟΝΟΜΩ αποτελεί ένα εργαλείο διασποράς κονδυλίων στην βάση της Ελληνικής κοινωνίας. Τα κονδύλια αυτά αφορούν ποσά της τάξης των 900.000.000,00€ τα οποία αφορούν μικροκατασκευαστικές επιχειρήσεις σε όλη την περιφέρεια και απευθύνονται σε ιδιώτες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να έχει απήχηση σε κάθε μικρό χωριό και κατοικία σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης να δίνει δουλειά σε τοπικούς Μηχανικούς οι οποίοι θέλουν να εργαστούν και βλέπεουν την κρίση να τους έχει εξουθενώσει.

Αυτό το οποίο παρακαλουθούμε στην τελευταία προσπάθεια είναι να χειραγωγείται παράνομα η διαδικασία του προγράμματος (εκτός του ότι δεν είναι δίκαιο) και να κατευθύνει το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων του σε συγκεκριμένα χέρια Μηχανικών και εργολάβων. Σκευθείτε λοιπόν από τα 900.000.000,00€ τα 700.000.000,00€ να καταλήγουν παρανόμως με την ανοχή μας σε ¨ολίγους¨ εκλεκτούς όπως τους ορίζουν τα χρήματα (1.000€-2.000€) που πληρώνουν για μία ¨σίγουρη¨ θέση στο πρόγραμμα, παραγκωνίζοντας άλλους Μηχανικούς και ιδιώτες. Αυτό αντίκειται στις αρχές του προγράμματος κατάφρορα.

Η πρόταση μου όπως την ανέπτυξα στην τελευταία επικοινωνία μου ήταν η μόνιμα ανοικτή πλατφόρμα, η διασπορά ανά Νομό και όχι Περιφέρεια και η αξιολόγηση και δημιουργεία λίστας ένταξης και χρηματοδότησης ωφελουμένων με μόνο κριτήριο την από χαμηλά προς τα επάνω ενεργειακή κατάταξη του ακινήτου.

ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ”

flashnews.gr