Ο αγώνας εκκίνησε με τον Bottas να βγαίνει μπροστά στην 1η στροφή και τον Verstappen να περνάει τον Hamilton.
Χαμένος της εκκίνησης ήταν ο Magnussen ο οποίος σπίνιαρε στην στροφή 7 αλλά ο οδηγός τις Haas επανήλθε στην πίστα πέφτοντας στην τελευταία θέση. Ο Stroll είχε μία επαφή στον 2ο γύρο με την Renault τόν Ocon και αναγκάστηκε να μπει στα pit για να αλλάξει την μπροστινή αεροτομή.
Έτσι ο Bottas βρέθηκε να προηγείται του Verstappen με 1,1δ διαφορά, με τον Giovinazzi να κερδίζει 6 θέσεις και να βρίσκεται στην 14η θέση από την 20η όπου εκκινούσε.
Στον 6ο γύρο ο Sainz ανέβηκε στην 9η θέση προσπερνώντας τον teammate του. Ο Hamilton επιχείρησε να περάσει τον Verstappen, την ώρα που ανοίγει ο χορός των pit stop με του Ricciardo, Albon και Kvyat να μπαίνουν πρώτοι.
Ύστερα από την διαδικασία τα πρώτα pit stops ο Hamilton ήταν κερδισμένος, βγαίνοντας στην 1η θέση και τον Bottas να ακολουθεί στην 2η θέση, ενώ ο Verstappen ακολουθεί στην 3η.
Στον 30ο γύρο ο Ocon βρέθηκε στο γρασίδι και έτσι είχαμε την παρουσία του Virtual Safety Car με τον Ocon να εγκαταλείπει λόγο προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων,όπως μάθαμε αργότερα.
Στις πρώτες θέσεις η Mercedes κάλεσε τον Lewis Hamilton στα pit λόγο της διαφοράς 17,5 δευτερολέπτων που είχε από τον Bottas. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Raikkonen βρίσκεται στην 5η θέση χωρίς pit stop ενώ ο Verstappen καταδιώκει τον Bottas.
Ο Verstappen θα περάσει τον Bottas αργότερα και θα ανέβει στην 2η θέση καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην ζώνη DRS, γιατί ο Bottas αντιμετώπιζε προβλήματα με το μονοθέσιο του λόγο μεγάλης ζημιάς στο πάτωμα.
Ο Kimi Raikkonen θα μπει στα pit στον 49ο γύρο, βγαίνοντας στην 12η θέση παλεύοντας για βαθμούς.
Έναν γύρο είχαμε την εγκατάλειψη για τον Max Verstappen καθώς φάνηκε να βγαίνει εκτός στην στροφή 5 ύστερα από κλατάρισμα, εκείνη την στιγμή όλοι οι οδηγοί βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στα pit.
Με την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας είχαμε και την εγκατάλειψη του Russel ενώ βρισκόταν στην 10η θέση χάνοντας την ισορροπία του μονοθέσιου, πιθανότατα από κρύα ελαστικά,και βρέθηκε στις μπαριέρες .
Με το safety car να συνεχίζει ο Ricciardo διεκδικεί την 3η θέση και ο Leclerc βρίσκεται στην 4η θέση με την Ferrari.
Έπειτα από την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας πρωτοπόρος είναι ο Hamilton με τον Kvyat να εκμεταλλεύεται την γραμμή του και να περνάει τον Lecler για την 4η θέση. Ο Perez ωστόσο πέρασε τον Albon ο οποίος έκανε ένα σπιναρισμα πέφτοντας στην τελευταία θέση και μπήκε στα pit stop.
Το τέλος του αγώνα βρήκε κερδισμένους του αγώνα τις Alfa Romeo που συνεχίζουν να μαζεύουν βαθμούς, αλλά και τον Ricciardo που παίρνει το 2ο βάθρο για φέτος.
Νικητής του αγώνα ήταν Ο Lewis Hamilton όπου σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο, και η Mercedes εξασφάλισε και μάθηματικα το 7 πρωτάθλημα κατασκευαστών!