Φιλόζωοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Κουνουπιδιανά – Σε διαθεσιμότητα από τη ΔΕΗ τέθηκε ο 55χρονος ο οποίος παραμένει άφαντος

Άφαντος παραμένει ο 55χρονος που κακοποίησε τον σκύλο του στο σπίτι του στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου στα Χανιά, ο οποίος – όπως όλα δείχνουν- περιμένει την παρέλευση του αυτοφώρου για να παραδοθεί.

Κι ενώ ο 55χρονος δεν εμφανίζεται, ήδη ορίστηκε το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που προβλέπεται διά νόμου στην περίπτωση κακοποίησης ζώου.

Σύμφωνα με το Parakritika.gr, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Νατάσσα Μπομπολάκη, διευκρίνισε πως θα ζητηθεί η δίκη του 55χρονου να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά και να του επιβληθεί ποινή χωρίς αναστολή.

Εξήγησε δε πως δεν μπορεί να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς η κακοποίηση ζώου δεν είναι ακόμη κακούργημα.

Εν τω μεταξύ, πολλοί φιλόζωοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Κουνουπιδιανών το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν σιωπηρά για την νοσηρή πράξη του 55χρονου, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό ο 55χρονος υπάλληλος της ΔΕΗ που φέρεται να είναι υπεύθυνος για το βασανισμό ζώου στα Χανιά, τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από σχετική παρέμβαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες για τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει την αποτρόπαια πράξη.

Φωτογραφία: parakritika.gr