Ένα άθικτο κατάστημα που παρείχε ζεστά φαγητά και ποτά αποκάλυψαν Αρχαιολόγοι στην Πομπηία. Το εύρημα θα μπορούσε να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τις γαστρονομικές συνήθειες των ανθρώπων στην αρχαία πόλη πριν να ταφεί από την ηφαιστειακή έκρηξη το 79 μ.Χ.

Το θερμοπόλιο, που σημαίνει ένα μέρος όπου σερβίρονται ζεστά φαγητά και ποτά, οδήγησε τους αρχαιολόγους να το ονομάσουν “σνακ μπαρ”. Τα θερμοπολίματα ήταν πολύ δημοφιλή στον ρωμαϊκό κόσμο. Μόνο η Πομπηία είχε 80 από αυτά.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εύρημα. Είναι η πρώτη φορά που ανασκάψουμε ένα ολόκληρο θερμοπόλιο», δήλωσε το Σάββατο ο Massimo Ossana, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας.

Βρήκαν ίχνη φαγητού σχεδόν 2.000 ετών, χοιρινού, ψαριού, σαλιγκαριών και βοείου κρέατος. Ο πωλητής του δρόμου θα είχε κατεβάσει τα βάζα στον πάγκο που περιείχε κυκλικές οπές. Στο μπροστινό μέρος του πάγκου του καταστήματος έχουν εντοπιστεί τοιχογραφίες με έντονα χρώματα. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης ένα διακοσμημένο χάλκινο μπολ, φιάλες κρασιού, κεραμικά βάζα που χρησιμοποιούνται για μαγείρεμα σούπες και στιφάδο και αμφορείς που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση ή τη μεταφορά υγρών. Βρήκαν επίσης ανθρώπινα οστά κοντά στο σνακ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ενός άνδρα γύρω στα 50, κοντά σε μια κούνια.

«Το κατάστημα φαίνεται να έχει κλείσει βιαστικά και να εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του, αλλά είναι πιθανό ότι κάποιος, ίσως ο παλαιότερος, έμεινε και πέθανε στην πρώτη φάση της έκρηξης, κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης της σοφίτας», δήλωσε η Osanna σε συνέντευξη στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Το άλλο σώμα θα μπορούσε να είναι “κλέφτης” ή “πεινασμένος φυγάς”, έκπληκτος από τους καπνούς.

Περίπου τα δύο τρίτα της αρχαίας πόλης Πομπηίας, 66 στρεμμάτων (165 στρεμμάτων), 23 χιλιόμετρα (14 μίλια) νοτιοανατολικά της Νάπολης στην Ιταλία, έχουν αποκαλυφθεί. Τα ερείπια δεν είχαν ανακαλύφθηκαν μέχρι τον 16ο αιώνα, ενώ οι ανασκαφές άρχισαν το 1750 περίπου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου