Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Βαλτική για να καταλήξει μετά από δυο μέρες στα Βόρεια Βαλκάνια και η άλλη διαταραχή περνά από τη χώρα μας Σάββατο μεσημέρι προς Κυριακή πρωί.

 

Εδώ και πολλές ημέρες έχουμε αναφέρει οτι το γύρισμα του καιρού θα γίνει από την Πέμπτη με πολύ κρύο και χιονοπτώσεις που έρχονται σε δύο κύματα. Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά από την Βαλτική για να καταλήξει μετά από δυο μέρες στα Βόρεια Βαλκάνια και η άλλη διαταραχή περνά Σάββατο μεσημέρι προς Κυριακή πρωί.

 

Όσοι είχαν την ευχέρεια να παρακολουθήσουν τα προγνωστικά των προηγουμένων ημερών θα παρατήρησαν τις μεγάλες αλλαγές στα διάφορα τρεξίματα των μοντέλων. Αυτό είναι φυσικό και εξηγείται απλά με το να σκεφτείτε πόσο μεγάλη διαδρομή, ταξίδεψαν αυτές οι πολικές αέριες μάζες μέχρι να φτάσουν στη γειτονιά μας.

Για να σας διευκολύνουμε στην ανάγνωση των δεδομένων, φτιάξαμε τα δύο βίντεο που ακολουθούν. Το ένα παρουσιάζει τον υετό ανά 6ωρο και το άλλο τις περιοχές χιονοπτώσεων πάλι ανά 6 ώρες.

 

ΥΕΤΟΣ:

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ:

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Για να γνωρίζετε τι θερμοκρασίες θα επικρατήσουν πηγαίνετε στον σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της ΕΜΥ. Ενδεικτικές τιμές της θερμοκρασίας για το ερχόμενο Σάββατο

Έρχεται πολικό ψύχος- Πώς θα κινηθούν τα δύο κύματα κακοκαιρίας

Για την αναλυτική πρόγνωση του καιρού δείτε την πρόγνωση του καιρού ανά περιφέρεια στον σχετικό σύνδεσμο από την ΕΜΥ. Στο παράδειγμα μας ακολουθεί η Αττική όπου διακρίνονται τα χιόνια στα βόρεια το απόγευμα του Σαββάτου.

Έρχεται πολικό ψύχος- Πώς θα κινηθούν τα δύο κύματα κακοκαιρίας

Το δεύτερο κύμα του χιονιά θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο , όχι τόσο για τα μεγάλα ύψη υετού – που υπάρχουν – αλλά κυρίως διότι θα έχει κρυώσει τόσο πολύ η ατμόσφαιρα , ώστε πλέον ότι πέφτει, θα είναι χιόνι. Προσοχή και με αυτόν τον χιονιά στην Εύβοια και πάλι. Θα ακολουθήσουν κι άλλες ενημερώσεις. Ακολουθείτε τις oδηγίες της ΓΓΠΠ και όλα θα πάνε καλά.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου