Κάλεσμα στο κόσμο της Πάτρας από τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, με φόντο τρείς βασικούς άξονες που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 100 χρόνια!!!
  1.  η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής
  2.  η συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού
  3.  η διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της
Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:
Η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, διοργανώνουν μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιούλη στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.
Αιτήματα της νέας κινητοποίησης, είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και η διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ
Σωματεία, Σύλλογοι και Φορείς της πόλης με ανακοινώσεις τους καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στην μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιούλη στις 9 το πρωί, στην πλατεία Γεωργίου και στην πορεία μέχρι τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου που διοργανώνουν η Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων με αιτήματα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πατρέων στηρίζει την προγραμματισμένη για την Κυριακή 5 Ιουλίου κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς της πόλης μας, με αίτημα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου,πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου.
Καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουν μαζικά το παρόν στην κινητοποίηση, ματαιώνοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για διχοτόμηση της πόλης μας.
Συγκέντρωση την Κυριακή 5 Ιουλίου στην πλατεία Γεωργίου τις 9.00 π.μ. και πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου».
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση: «Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Δήμος με φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας, την Κυριακή 5 Ιούλη στις 9 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου, με αιτήματα την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, την συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και την διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της».
ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Η Γενική Συνέλευση του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 01/07/2020 αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση και καλεί όλα τα μέλη του Συνδέσμου να δώσουν βροντερό παρόν διεκδικώντας μαζί με τον Δήμο Πατρέων :
– Την υπογειοποίηση του τρένου
– Την λειτουργία του Προαστιακού
– Την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.