Μία υπόθεση που πέρυσι είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται να εκδικασθεί σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας και δεν είναι άλλη από αυτή της σεξουαλικής κακοποίησης μίας 12χρονης από 56χρονο ιερέα σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Βαριές κατηγορίες, σύμφωνα με το βούλευμα, αντιμετωπίζει και ο παππούς του κοριτσιού.

Στην αποκάλυψη της υπόθεσης ενεργός είναι ο ρόλος του «Χαμόγελου του Παιδιού», καθώς το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας άλλο την κακοποίηση, είχε απευθυνθεί εκεί από τον Απρίλιο του 2018.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και συντάραξε το σύνολο της κοινωνίας, καθώς ο ιερέας φέρεται να κακοποιούσε το κορίτσι από τα 9 του χρόνια.

Προφυλακισμένος
Ο 56χρονος ιερέας, χήρος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, τα τελευταία χρόνια συζούσε με αλλοδαπή γυναίκα και μητέρα του 12χρονου κοριτσιού.

Το ανήλικο κορίτσι, μην αντέχοντας την κακοποίηση, απευθύνθηκε τον Απρίλιο του 2018 στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο κίνησε όλες τις διαδικασίες που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιερέα.

Από την ημέρα της προφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ιερέας κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ενώ από την Ιερά Μητρόπολη Μάνης έχει τεθεί σε αργία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 
Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του τότε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  για όσα πέρασε το μικρό κορίτσι ανέφερε: «Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και έπειτα από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον εισαγγελέα Ανηλίκων, όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.

Σε αυτήν την προσπάθεια “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στη 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα έως του σημείου της επίσκεψής του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του παιδιού προέβη σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.

Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα, που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δε θα έχει επαφή με τον ιερέα».

Όταν ολοκληρώθηκε η κατάθεση ο εισαγγελέας αποφάσισε η 12χρονη να έχει επαφή μόνο με τη μητέρα της παρουσία κοινωνικού λειτουργού από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ωστόσο δεν υπήρχε κάποια απόφαση για τον τότε φερόμενο ως δράστη ιερέα.

Πριν από λίγες ημέρες και αφού η μητέρα της 12χρονης κατάλαβε πως της έλεγε την αλήθεια, προχώρησε σε κατάθεση. Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.

Η 12χρονη βρίσκεται πλέον στη φροντίδα του «Χαμόγελου».

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πηγή: tharrosnews.gr