Το «Baby Shark» είναι ένα τραγούδι που έχει γίνει viral και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα των παιδιών! Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς τραγούδι χρησιμοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις ΗΠΑ για την τιμωρία κρατουμένων.

Τρεις πρώην υπάλληλοι στην φυλακή της Οκλαχόμα των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρές ποινικές κατηγορίες επειδή ανάγκασαν κρατούμενους να ακούσουν επανειλημμένα το «Baby Shark», το παιδικό τραγούδι που λατρεύουν τα παιδιά, αλλά απεχθάνονται οι γονείς!

Σύμφωνα με δικαστικά αρχεία, οι Κρίστιαν Μάιλς, Γκρέγκορι Μπάτλερ και ο Κρίστοφερ Χέντερσοτ κατηγορήθηκαν τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, για «σκληρότητα» σε κρατούμενους.

Σε τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις -τον περσινό Νοέμβριο και Δεκέμβρη- ο καθένας τους έβαζε έναν κρατούμενο σε μια άδεια αίθουσα, του έβαζαν χειροπέδες και τον ανάγκαζαν να στέκεται έτσι για δύο ώρες συνεχόμενα.

Ταυτόχρονα, έβαζαν να ακούγεται σε επανάληψη και σε υψηλή ένταση το «Baby Shark», δημιουργώντας «αδικαιολόγητο συναισθηματικό στρες στους κρατούμενους που πιθανότατα υπέφεραν ήδη» σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που έλαβε ο ανακριτής. Το τραγούδι φέρεται να ήταν ένα «αστείο» μεταξύ των Μάιλς και Μπάτλερ, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. 

Αν δεν ξέρετε σε ποιο τραγούδι αναφερόμαστε, παρακάτω θα βρείτε το βίντεο:

https://youtu.be/XqZsoesa55w

Πηγή: sputniknews.gr