Παρά το γεγονός πως ο νόμος Παρασκευόπουλου, της πρώην κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., έχει καταργηθεί εδώ και καιρό, οι… ευεργετικές διατάξεις του εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική κοινωνία ακόμη και το 2020.

Αυτή τη φορά οι συνέπειες των προβλημάτων πέφτουν σαν… πέλεκυς πάνω σε ανήλικα παιδιά, τραυματίζοντάς τα ψυχικά και σωματικά. Την περασμένη Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του 52χρονου Ιωάννη Μπεκρή. Ο συλληφθείς κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, ηλικίας 5 και 10 ετών, στον Πειραιά, στους οποίους έδωσε 0,50 ευρώ ως… χρηματική αμοιβή.

Ο κακοποιός συλλαμβάνεται και οδηγείται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προκύπτει ότι είναι… γνωστός στις Αρχές: είχε αρπάξει και βιάσει και άλλα παιδιά κατά το παρελθόν αλλά αποφυλακίστηκε, παρά το γεγονός πως είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια κάθειρξη! Ο λόγος; Οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Oπως προκύπτει από το αποφυλακιστήριο έγγραφο του Ιωάννη Μπεκρή, το οποίο είναι στη διάθεση της εφημερίδας, ο στυγερός κακοποιός βγήκε από τις Φυλακές Γρεβενών στις 4 Ιουνίου του 2015 εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 12 του νόμου 4322/2015 (νόμος Παρασκευόπουλου) για την αποσυμφόρηση των φυλακών!

Η πρώτη του καταδίκη ήρθε το 2012 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ήταν αρπαγή ανηλίκου κατ’ επανάληψη, νεότερου των 14 ετών, βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ανηλίκου, σωματική κάκωση ανηλίκου, υπόθαλψη εκούσιας διαφυγής ανηλίκου, ασέλγεια παρά φύσιν κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου.

«Αποφυλακίζεται σήμερα την 5 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, του 2015 δυνάμει της αριθμ. 259/4-6-2015 διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Γρεβενών, η οποία διατάσσει την υπό τον όρο της ανάκλησής του από το Κατάστημα, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 12 του νόμου 4322/2015, υπό τον όρο της ανάκλησης, εφόσον δε αυτός σε διάστημα πέντε ετών από την αποφυλάκισή του υποπέσει σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε στερητική της ελευθερίας ποινή μεγαλύτερη των δύο ετών, θα εκτίσει αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποία απολύεται υπό όρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αποφυλακιστήριο έγγραφο του 52χρονου, ο ο οποίος για τα πρώτα πέντε χρόνια μετά την απόφυλακισή του είχε τις παρακάτω υποχρεώσεις:

α) Της διαμονής του στον Αγιο Ιωάννη Αμαλιάδας και της μη απομάκρυνσής του από τον τόπο αυτό χωρίς την έγγραφη άδεια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών. β) Της εμφάνισης κάθε πρώτο 15ήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Πηγή: hairt.gr