Στην επίθεση συμμετείχαν δέκα άτομα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά. Οι δράστες, οπλισμένοι με μαχαίριασιδηρολοστούς και καδρόνια, επιτέθηκαν στα παιδιά που διαμένουν στην δομή της Εκκλησίας της Ελλάδας και τραυμάτισαν τέσσερα. Η επίθεση έγινε στις 11 το βράδυ, βάσει οργανωμένου σχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όρμησαν φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα, όπως “γ… τον Αλλάχ“, “θα σας σφάξουμε“, “γυρίστε στην πατρίδα σας” και εκτόξευσαν βρισιές. Οι δράστες έσπασαν τον φράκτη και τις πόρτες, αναζητώντας τους ανήλικους που έτρεχαν έντρομοι να κρυφτούν.

Ένας ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος και τρεις ακόμη με ελαφρύτερα τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Η επίθεση φέρεται να έλαβε τέλος όταν ένας εργαζόμενος τους είδε, άρχισε να φωνάζει και κάλεσε την αστυνομία. Δεν είναι γνωστό ωστόσο ακόμη αν έγιναν συλλήψεις, ούτε σε ποιο στάδιο είναι η έρευνα.

Θα κατατεθεί μήνυση

Ο δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, δήλωσε πως την Δευτέρα, θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία. “Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα ανήλικα απέναντι σε ανθρώπους που με σχέδιο υποκινούν μίσος και προπαγάνδα και δεν φοβούνται να ασκήσουν βία με κίνδυνο ζωής σε παιδιά 12-15 ετών”. “Οι δράστες οργανωμένοι σε συμμορία 10 ατόμων, αφού παραβίασαν και κατέστρεψαν το «σπίτι» των ανήλικων οπλισμένοι με μαχαίρια, σιδερογροθιές και δοκάρια άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα και απειλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό”.

“Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το σύνολο των δομών που λειτουργούν από το φορέα παρουσιάζουν υποδειγματική λειτουργία, βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και έχουν αναπτύξει άριστη σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην προστασία των απροστάτευτων ανηλίκων και δίχως να έχει ποτέ δοθεί το παραμικρό δικαίωμα. Οφείλουμε, λοιπόν, ο καθένας μας να προστατεύσει τέτοιες κινήσεις αγάπης απέναντι σε κάθε πράξη μίσους” σημείωσε ο ίδιος.

Να σημειωθεί πως στο Ωραιόκαστρο, πριν από δύο χρόνια, γονείς είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν την φοίτηση παιδιών προσφύγων σε δημοτικό σχολείο.

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από Voria.gr και ΑΜΠΕ 

Πηγή: flash.gr