Μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι οίκοι ανοχής από τον κορωνοϊό, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να προτιμούν, απογοητευμένοι, να βάλουν «λουκέτο» στα μαγαζιά τους.

Από τις 15 Ιουνίου που άνοιξαν μετά την καραντίνα μέχρι σήμερα, ακόμη και το αρχαίο επάγγελμα έχει πληγεί από την κρίση του κορoνοϊού, παρόλο που, όπως τονίζεται, τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Εν μέσω πανδημίας, καλώς ή κακώς, όσοι εργάζονται σε οίκους ανοχής, βάζουν σε κίνδυνο την ζωή τους καθημερινά, προσπαθώντας κάπως να ζήσουν. Αυτή είναι η λεπτή γραμμή που διαχωρίζει το ρίσκο από τον κίνδυνο.

Στην περιοχή των Σφαγείων υπάρχουν μέχρι σήμερα 42 οίκοι ανοχής που λειτουργούν νομίμως, ωστόσο, ελάχιστος είναι ο κόσμος που επισκέπτεται πλέον τους συγκεκριμένους χώρους. «Από την ημέρα που ανοίξαμε μέχρι και σήμερα έχει μειωθεί πάρα πολύ η κίνηση. Ειδικά τις καθημερινές δεν πατάει ψυχή, περιμένουμε την Παρασκευή και το Σάββατο για να δούμε λεφτά στα χέρια μας. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, όπως και εγώ, έχουμε ρίξει πάρα πολλά λεφτά για τα μαγαζιά μας, και τώρα παρακαλάμε να βρούμε αγοραστές ώστε να τα πουλήσουμε».