Ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Ρόδο που επισκέφτηκε,  τόνισε ότι έγινε η πρώτη αυτοψία σε σχέση με την χωροταξική διάταξη. Την Τρίτη θα γίνει η άσκηση προσομοίωσης και την τετάρτη θα είναι όλα έτοιμα να δεχτούμε επισκέπτες.

Οι υποδομές που αφορούν την καραντίνα των τουριστών θα έχουν οριστικοποιηθεί έως τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, ενόψει της έναρξης των διεθνών πτήσεων από 1η Ιουλίου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε τα αεροδρόμια Καρπάθου, Ρόδου και Κω, προκειμένου να εξετάσει, με κλιμάκιο τεχνικών, την ετοιμότητα βάσει των οδηγιών που έχουν δοθεί.

Σημειώνεται ότι έως τις 31 Αυγούστου έχει τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτική συμπλήρωση ειδικής φόρμας από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, ενόψει της  απελευθέρωσης από την 1η Ιουλίου των πτήσεων από το εξωτερικό. Αναφερόμενος στη φόρμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «οι έλεγχοι  θα είναι στοχευμένοι διότι βάσει της πλατφόρμας δεν θα υπάρχει κανένας ταξιδιώτης που να εισέρχεται στη χώρα και να μην ξέρουμε την πορεία και την διαδρομή του».