Γράφει η Αργυρώ Γιαννουδάκη

Άκου Νίκη Κεραμέως τι σημαίνει Υπουργός Παιδείας γιατί θα τρελαθούμε!

Μια μάνα προ ολίγου σχεδόν έβαλε τα κλάματα στην πόρτα του σχολείου όπου πήγαμε να παραλάβουμε τα βιβλία, γιατί αγωνιούσε για το πως θα συνδέεται το πρωτάκι της μόνο του από το σπίτι ενόσω εκείνη θα είναι στη δουλειά. Ξέρετε υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες…

Υπάρχουν επίσης και οικογένειες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που η κυβέρνηση τις θέλει στην πρώτη γραμμή και επίσης είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, γιατί επίσης δεν έχουν εξοπλισμό, γιατί δεν τους επιτρέπετε να ξεκουραστούν με τα παιδιά στο σπίτι, για να ρίχνονται καθημερινά ξανά στη μάχη κατά του κορωναϊού. Συνάντησα και μια τέτοια μάνα και ξέρετε τι μου είπε; Ότι δεν ξέρει πώς θα αντέξει την αϋπνία όταν μετά τα νυχτέρια, θα καλείται να είναι πάνω από το πρωτάκι της που θα παλεύει να συνδεθεί από το κινητό της.

Υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως σημαίνει ότι έχετε ευθύνη και χρέος να εξασφαλίζετε ότι κάθε παιδί απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη χώρα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ να παρακολουθήσει το σχολικό πρόγραμμα.

Υπουργός Παιδείας σημαίνει ότι έχετε χρέος να εξασφαλίζετε ότι κάθε παιδί απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη χώρα έχει τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι του σύνδεση στο διαδίκτυο και τεχνολογικό εξοπλισμό. Γιατί κυρία Κεραμέως το να έχει ένα παιδί η/υ ή τάμπλετ και ένα άλλο να είναι σε ένα ακουστικό αυτομάτως δημιουργεί μια χαοτική ανισότητα.

Γιατί το να έχει ένα παιδί τη δυνατότητα να είναι στο ακουστικό και ένα άλλο όχι, είτε επειδή το τηλέφωνο είναι κομμένο, είτε διότι η οικογένεια του αδυνατεί να πληρώνει καθημερινά αστική χρέωση δημιουργεί επίσης μια χαοτική ανισότητα.

Ξέρετε σε οικογένειες που αυτή την περίοδο χειμάζονται από την οικονομική κρίση είτε επειδή οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε επειδή είναι σε αναστολή, προτεραιότητα δεν είναι το ίντερνετ αλλά να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα βασικά δηλαδή!

Χαοτική είναι επίσης η ανισότητα που δημιουργείται μέσα σε μια οικογένεια όταν έχει περισσότερα του ενός τέκνου και δεν έχει επαρκή εξοπλισμό, αφού ως γνωστόν κανένα σπίτι δεν διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο…

Πήγα προ ολίγου στο σχολείο και είδα δασκάλους και γονείς σε απόγνωση. Ξέρετε κυρία Κεραμέως δεν έχουν ούτε όλες οι οικογένειες, ούτε όλοι οι δάσκαλοι τον τεχνολογικό εξοπλισμό να κάνουν μάθημα από Τετάρτη.

Αλήθεια κυρία Κεραμέως που είναι τα 65.965 λάπτοπ και τα 25.648 τάμπλετ που διαφημίζετε ότι έχει διαθέσει το υπουργείο;

Πότε σκοπεύετε να τα διαθέσετε;

Τί θα συμβεί με όσους αδυνατούν να παρακολουθήσουν την σύγχρονη εκπαίδευση;

Εγώ κυρία Κεραμέως ζήτησα ένα τουλάχιστον τάμπλετ, αλλά η απάντηση που πήρα από τη δασκάλα του γιου μου είναι ότι όχι μόνο δεν τα έχουν δει, αλλά δεν έχει και η ίδια έως σήμερα εξοπλισμό για να κάνει μάθημα.

Ξέρετε δεν ζήτησα δώρο, δανεικό το θέλω από τη στιγμή που όπως ανακοινώσατε τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά από Τετάρτη.

Στο σπίτι μας κυρία Κεραμέως, έχουμε τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα λαπτοπ (που αναγκαστήκαμε να πάρουμε στην πρώτη καραντίνα το οποίο ξεπληρώνουμε ακόμα), γιατί χρησιμοποιείται για εργασία. Από επιλογή ωστόσο δεν έχουμε στο σπίτι ούτε τηλεόραση, ούτε τάμπλετ, ούτε βιντεοπαιχνίδια. Έχουμε όμως αγοράσει σιγά σιγά στα παιδιά πολλά βιβλία και τα έχουμε ωθήσει από μωρά στον αθλητισμό. Αυτό σημαίνει κυρία Κεραμέως ότι από Τετάρτη τα παιδιά δεν θα στερούνται πια μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την παιδεία. Και τα στερούνται όπως ευθαρσώς ανακοινώσατε παρότι δεν παρατηρείται πρόβλημα υπερμετάδοσης στα σχολεία, όπως δεν παρατηρήθηκε υπερμετάδοση στους χώρους άθλησης τους οποίους επίσης κλείσατε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για ανεξέλεγκτη εξάπλωση.

Τα κινητά τηλέφωνα κυρία Κεραμέως μου που επίσης ευθαρσώς προτείνετε ως μέσω για να γίνει το μάθημα, αφενός δεν είναι γι αυτή τη δουλειά, αφετέρου δεν τα παρέχουμε στα παιδιά δημοτικού γιατί δεν τα θεωρούμε απαραίτητα, εκτός κι αν η πρόταση σας είναι να δοθούν τα τηλέφωνα τα γονιών και να διακόπτεται κάθε λίγο το μάθημα όποτε χτυπά.

Η απόφασης σας να κλείσετε τα σχολεία χωρίς να εξετάζετε άλλους τρόπους διεξαγωγής του μαθήματος όπως εκ περιτροπής μάθημα δημιουργεί μία τεράστια κοινωνική ανισότητα, η οποία αν και δεν είμαι νομικός την αντιλαμβάνομαι επίσης ως αντισυνταγματική.

Ανοίξτε τα σχολεία και τον αθλητισμό ΤΩΡΑ, με σχεδιασμό, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλους τους εμπλεκόμενους. Σταματήστε τα πειράματα με τα παιδιά μας.

Πηγή: Argyro Giannoudaki

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου