Μέχρι και ο Γκίκας Μαγιορκίνης μπερδεύτηκε στην συνέντευξη της Τρίτης με τα τεστ, τα αποτελέσματά τους και τις δηλώσεις στη βάση του ΕΟΔΥ…

Αρχικά είπε ότι στην Ελλάδα γίνονται 10 με 13 χιλιάδες τεστ την ημέρα τα οποία καταγράφονται στο Υπουργείο Υγείας.

«Γιατί υπάρχουν και ιδιωτικά τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η δήλωση αυτών των τεστ. Οπότε θα είναι αρκετά περισσότερα» συμπλήρωσε επί λέξη.

Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες διευκρινίσεις είπε: «Όχι για τα κρούσματα, για τα αρνητικά. Πόσα τεστ τρέχουνε. Υπάρχει μία υποψία, όπως λέτε και εσείς. Εγώ δεν μπορώ να την επαληθεύσω, αλλά το νούμερο που σας είπα είναι η δήλωση που γίνεται από συγκεκριμένο γκρουπ εργαστηρίων. Ο ΕΟΔΥ έχει ένα άλλο νούμερο το οποίο είναι αρκετά υψηλότερο, αν το δείτε δηλαδή στο γράφημα, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλα τα εργαστήρια στην Ελλάδα».

Λίγη ώρα αργότερα και αφού στο ενδιάμεσο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έσπευσε να συμπληρώσει πως και τα ιδιωτικά εργαστήρια συμπληρώνουν στοιχεία.

«Απλά είναι δύο βάσεις δεδομένων. Η μία δεν συμπεριλαμβάνει τα ιδιωτικά που σας είπα ότι τα δηλώνουν αλλού»…

Αν μπερδεύτηκε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας τότε πώς να μην μπερδευτούν οι υπόλοιποι…

Στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες τα αντίστοιχα υπουργεία έχουν αναρτήσει λίστες με τα ιδιωτικά εργαστήρια που διενεργούν τεστ μετά από σχετική πιστοποίηση.. Στην Ελλάδα ακόμη κι αυτό το απλό θεωρείται περιττό…

Πηγή: epiruspost.gr