Στις αρχές Αυγούστου, το ελληνικό νησί της Εύβοιας επλήγη από μία καταστροφική πλημμύρα που σκότωσε οκτώ άτομα και προκάλεσε ανυπολόγιστη καταστροφή. Μετά την καταστροφή, οι κάτοικοι βρήκαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους κατεστραμμένα. Άρχισαν  να αναρωτιούνται πώς θα μπορούσαν ποτέ να ανακάμψουν από αυτήν την καταστροφή.

Μια ομάδα μηχανικών από την Αθήνα προσφέρθηκε εθελοντικά να επιδιορθώσει οχήματα που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στην πλημμύρα μόλις είδαν τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τις εξαιρετικές ποσότητες βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ η πρόβλεψη του καιρού έλεγε για  βροχή 63 mm (2,5 ίντσες), στην  Εύβοια σημειώθηκαν  300 mm (11,8 ίντσες) σε μόλις 8 ώρες, καθιστώντας τη φυσική καταστροφή μια από τις πιο καταστροφικές στην ιστορία της περιοχής.

Δυστυχώς, οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους, έχασαν τη ζωή τους στην τρομερή καταιγίδα. Χιλιάδες σπίτια στην Εύβοια πλημμύρισαν με νερό και λάσπη, και πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα από χείμαρρους νερού.

Πηγή: greekreporter.com