Μάγος της μπάλας και αυτοκαταστροφικός ταυτόχρονα, αγαπήθηκε όσο λίγοι από εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Οι Ναπολιτάνοι τον λάτρεψαν. Χάρισε στην πόλη ένα πρωτάθλημα και έμεινε για πάντα στις καρδιές των κατοίκων.


Ο Ντιέγκο Μαραντόνα εν δράσει στη Νάπολι

Μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων του υποανάπτυκτου ιταλικού Νότου, που καταπιέζονταν διαχρονικά από τον πλούσιο Βορρά.

« Η υπόλοιπη Ιταλία σας θεωρεί παρακατιανούς όλο το χρόνο και τώρα, που σας χρειάζεται, σας θέλει δίπλα της. Εγώ σας αγαπώ πάντα και ξέρω ότι και εσείς θα το δείξετε υποστηρίζοντας την Αργεντινή!» είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν τον ημιτελικό μεταξύ Ιταλίας – Αργεντινής για το Μουντιαλ του 1990. Και οι Ναπολιτάνοι τον άκουσαν, και δημιούργησαν εχθρικό κλίμα για την Ιταλία στον αγώνα του «Σάο Πάολο» (έδρα της Νάπολι). Πρώτη φορά Εθνική ομάδα στη χώρα της αντιμετωπίζεται εχθρικά από τους κατοίκους (Για την ιστορία, η Αργεντινή νίκησε στα πέναλτι τους Ιταλούς, έχασε όμως το τρόπαιο στον τελικό από τους Δυτικογερμανούς).

Το πρόσωπο του Diego Armando Maradona δια χειρός Jorit Agoch στολίζει πια το προάστιο Bronx της περιοχής San Giovanni a Teduccio για να κοίτα από ψηλά τη Νάπολι.

Πηγή: atexnos.gr