Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: Εργοδότης χτύπησε άγρια εργάτη γης που του ζήτησε τα δεδουλευμένα

Καταστάσεις…  Μανωλάδας θυμίζει η υπόθεση ξυλοδαρμού εργάτη γης, την οποία φέρνει στο φως η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. 

Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα, ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Οντίν ζήτησε από το αφεντικό του, που του χρωστούσε 5.000 ευρώ, να τον πληρώσει.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ «ο γιος του αφεντικού έδειρε άγρια, συνεχίζοντας την γνωστή παράδοση των ρατσιστών αφεντικών της Ν.Μανωλάδας, όταν έβαψαν τα φραουλοχώραφα με το αίμα των εργατών γης που απαιτούσαν τα δεδουλευμένα.Τον μετέφεραν χωρίς τη θέληση του από το κατάστημα τους όπου πουλάνε πατάτες σε χωράφι και τον χτύπησαν εκεί. Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι , στο πρόσωπο και το σώμα. Οι μέθοδοι των αφεντικών τύπου Μανωλάδας όχι μόνο δεν έχουνε εξαλειφθεί αλλά καλά κρατούν εκβιάζοντας ιδιαίτερα τους μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια και να πληρώνονται όποτε επιθυμεί το κάθε αφεντικό». 

 
 

Ο εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται με χτυπήματα στο κεφάλι, στο πρόσωπο και το σώμα.

Κάλεσμα σε συνδικάτα

Το ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα Ηλείας, Αμαλιάδας, Πύργου και Πάτρας, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και το αντιρατσιστικό κίνημα που οργάνωσε την μεγάλη κινητοποίηση στη Ν. Μανωλάδα, να καταδικάσουν την ρατσιστική εργοδοτική επίθεση κατά του μετανάστη εργάτη, να απαιτήσουν την τιμωρία του δράστη και την ‘αμεση καταβολή των δεδουλευμένων μεροκάματων.
Είναι ώρα να μπει τέλος στην ομηρία χιλιάδων μεταναστών εργατών γης και να νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι.

Πηγή: Reader.gr

Leave a Reply

Translate »