3ο UPDATE θέσης: Το μάτι του κυκλώνα εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά μακριά από στεριά, πάνω από 50-60χλμ δυτικά της Ζακύνθου και της Κεφαλλονιάς, όμως αργά και σταθερά τις πλησιάζει.

Ωστόσο τα εσωτερικά μέτωπα του κυκλώνα επηρεάζουν αρκετά σφοδρά πλέον την Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά και την ΒΔκη Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά ένταση στα φαινόμενα θα έχουμε στην Λευκάδα, στην Αιτωλοακαρνανία και στις περισσότερες δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

Δείξτε τεράστια προσοχή στα παραπάνω τμήματα καθώς οι άνεμοι θα είναι προοδευτικά θυελλώδεις, οι βροχές θα αρχίσουν να αποκτούν ολοένα και ισχυρότερη μορφή ενώ και η θάλασσα θα αγριέψει με κύματα μεγαλύτερα ακόμη και απο 3-4 μέτρα. Σταδιακά φαινόμενα ασθενούς έως μέτριας έντασης θα ξεκινήσουν σχεδόν στο σύνολο της Πελοποννήσου, στην κεντρική Στερεά, τα κεντρονότια τμήματα της Ηπείρου και την ΝΔκη Θεσσαλία…μέσα στις επόμενες 3-5 ώρες.

Η οργάνωση του κυκλώνα παραμένει εξαιρετική, συνεχώς βαθαίνει ως προς την πίεση του, οι άνεμοι και οι βροχές πλέον έχουν ισχυροποιηθεί και γενικευτεί γύρω από το μάτι του και γενικά βρίσκεται σε ένα στάδιο ωρίμανσης των φαινομένων και των ανέμων. Επόμενο UPDATE για τον κυκλώνα περίπου στις 12 με 1 το βράδυ. Δείξτε προσοχή και υπευθυνότητα.