Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ εργατών σε συσκευαστήριο, επεισόδια, ρατσιστικές επιθέσεις, συλλήψεις και καταδίκες, συνθέτουν το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο Τυμπάκι του Ηρακλείου το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Όλα ξεκίνησαν σε συσκευαστήριο την 29η Αυγούστου όταν ομάδα ντόπιων αγνώστου αριθμού συνεπλάκη με 22 άτομα πακιστανικής καταγωγής σε συσκευαστήριο. Έγινε χρήση μεταλλικών και ξύλινων αντικειμένων με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί.

Για την συμπλοκή συνελήφθησαν δύο Έλληνες και 22 μετανάστες. Εις βάρος των μεταναστών ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Επίσης διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος για συμπλοκή, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας υπό την μορφή βλάβης, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Και οι 22 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση μετάβασής τους στο Τυμπάκι.

Οι δύο Ελληνες δεν έχουν ακόμα κληθεί από τον ανακριτή. Ακόμα δύο Ελληνες, που είχαν συλληφθεί πέριξ του συσκευαστηρίου με μαγγούρες και μαχαίρια επρόκειτο να δικαστούν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, ωστόσο έχουν ζητήσει και πήραν αναβολή.

Από την πλευρά της η εταιρεία καταδίκασε «κάθε περιστατικό βίας σωματικής ή λεκτικής» και καταφέρθηκε εναντίον «καλοθελητών» οι οποίοι «φροντίζουν ενεργά να διαδίδουν ανυπόστατες φήμες ή να δίνουν δυνητικά επικίνδυνες πληροφορίες και τους δικηγόρους του διαβόλου που έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τροφοδοτώντας τα με κακόβουλα σχόλια με παραπλανητικό περιεχόμενο κρίνοντας τους πάντες, καλό θα ήταν να κάνουν την αυτοκριτική τους. Οι ίδιοι είναι που τους μισθώνουν σπίτια –τρώγλες «με το κεφάλι», που κάθε πρωί μεταφέρουν με τα αγροτικά τους οχήματα αλλοδαπούς εργάτες στα θερμοκήπιά τους και που τους αποδέχονται ως πελάτες στα καταστήματά τους κτλ».

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών μια ομάδα αποσπάστηκε και επιτέθηκε με πέτρες και ρόπαλα εναντίον του αυτοσχέδιου χώρου προσευχής των μουσουλμάνων προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

O δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, είχε καλέσει τους διοργανωτές να ακυρώσουν το συλλαλητήριο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η περιοχή μας έχει τα δικά της προβλήματα και εκείνοι που ετοιμάζουν αυτή τη συγκέντρωση να ξέρουν ότι θα είναι απόλυτα υπεύθυνοι αν γίνουν έκτροπα μετά από αυτή τη διαδήλωση […] Δεν καλέσαμε κανέναν σε βοήθεια. Παγκρήτιους ξεσηκωμούς στην περιοχή μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε».

 

 

Φωτογραφία εξωφύλλου & Βίντεο: neakriti.gr & antilalospress.gr

Πηγή: reader.gr