Γράφει ο Στρατηγός εν αποστρατεία, Κωνσταντίνος Ζιάζιας

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ , ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΙ …….
Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας , κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το Κοινοβούλιο , φέτος στην δύσκολη εποχή που διέρχεται η ΠΑΤΡΙΔΑ, συμμετείχε στον πανελλήνιο εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, με την προβολή στην πρόσοψη του κτιρίου της Βουλής, ολιγόλεπτης οπτικής, εικαστικής σύνθεσης, που φιλοτέχνησαν οι Ενοπλες Δυνάμεις και περιείχε την Εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατουσας, προστάτιδας των ΕΝΟΠΛΩΝ Δυνάμεων διαχρονικά και στιγμές και γεγονότα της ιστορίας μας που αναδεικνύουν τη μεγάλη συνεισφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κατά την ιστορική εξέλιξή τους, στην ελευθερία, στην ασφάλεια, στην ίδια την ύπαρξη του έθνους και του λαού μας .
Το προβαλλόμενο οπτικό αφιέρωμα υπενθύμισε ότι και στις σημερινές συνθήκες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, με υψηλό φρόνημα και προσήλωση στις δημοκρατικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες, προασπίζουν με αποφασιστικότητα την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, προασπιζόμενες ταυτόχρονα την ειρήνη και την ευημερία του τόπου μας.
Η προβολή αυτής της οπτικής σύνθεσης (video), προκάλεσε ,«σόκαρε»ορισμένους «επαγγελματίες» πολιτικούς , ορισμένους δήθεν αριστερούς, ορισμένους αιωνια διαμαρτυρόμενους βολεμένους στο δημόσιο εθνομηδενιστές , κάνοντας λόγο «για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας ………και για ατόπημα πρώτης γραμμής , πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό…….».
Εδώ θα μας πει καποιος ότι ίσως δεν αξίζει τον κόπο να απαντήσουμε σ΄ αυτές τις απόψεις . Δυστυχώς ομως αυτή η πρακτική της μη απάντησης μας οδήγησε στο να γίνουν κυρίαρχες οι απόψεις τους . Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτικούς άνδρες του 20ου αιώνα, Ο Winston Churchill, έλεγε :Οταν οι Αετοί είναι σιωπηλοί, οι παπαγάλοι πιάνουν το κουβεντολόι………Και στον ελληνικό δημόσιο λόγο γεμίσαμε παπαγάλους , οι οποίοι στα μεταπολιτευτικά χρόνια προσπαθούν να επιβάλουν τα ιδεολογήματα τους , τα οποια βέβαια οι ίδιοι δεν εφαρμόζουν τόσο στην προσωπική τους ζωή οσο και στην δημόσια συμπεριφορά τους .
Κύριε Υπουργέ όταν απεικονίζατε τα χρώματα της λοατκι κοινότητας( αναφέρομαι με απόλυτο σεβασμό στην διαφορετικότητα των ανθρώπων), στην πρόσοψη της Βουλής , ήταν φυσιολογικότατο και εξύψωση της δημοκρατίας; Σήμερα σας πείραξε η Παναγία και η ιστορική αναδρομή στις δράσεις των Ενοπλων Δυνάμεων της Χώρας μας ;
Κύριε Υπουργέ οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν χρειάζονται διαφημίση , ειναι εκ φύσεως ταπεινές , ομως γιόρταζαν και το κοινοβούλιο όφειλε να αποδόσει τις δέουσες τιμές σε αυτούς που φυλαττουν ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , σε αυτούς που σε κάθε δυσκολία της πολιτείας και του ανίκανου κρατικού μηχανισμού που δημιουργήσατε διαχρονικά , επεμβαίνουν αποτελεσματικά να σας ξελασπώσουν , μη φειδομενοι κόπου και χρόνου ………..
Κύριε Υπουργέ η απεικόνιση δράσεων των Ενοπλων Δυνάμεων στην πρόσοψη της Βουλής δεν ειναι «προσβολή της Δημοκρατίας» . Οι Ενοπλες Δυνάμεις , αποτελούν έναν από τους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος της Χώρας μας ………
Κύριε Υπουργέ , την Παναγία , στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την ΟΡΘΟΔΟΞΗ Ελλάδα , την αισθάνονται όλοι οι Ελληνες ως ΜΑΝΑ τους και σε κάθε δύσκολη στιγμή λένε « βοηθά Παναγία μου», ειναι τόσο οικεία που στις εκατοντάδες διάσπαρτες περίλαμπρες εκκλησίες, μοναστήρια και ταπεινά εξωκλήσια , της έδωσαν τα δικά τους ξεχωριστά προσωνύμια .
Διαχρονικά Παναγία και Ένοπλες Δυνάμεις συνδέονται με σχέση αλληλοπροστασίας και αυτό απεικονίζονταν στην προβολή που τόσο πολυ προσέβαλε τα «δημοκρατικά σας αισθήματα» ………
Κύριε Υπουργέ δεν αντιληφθήκατε , αν και κυβερνήσατε αυτόν τον τόπο , ότι το 95% των Ελλήνων ειναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και δεν δέχονται να προσβάλλονται οι αξίες του πατριωτισμού και της πατριδογνωσίας που ειναι συνυφασμένες με την Ορθοδοξία, δεν δέχονται την χολή που βγάζετε για την εικόνα της Παναγίας . Οι ΕΛΛΗΝΕΣ σέβονται τις απόψεις σας ως μειοψηφίας στο θέμα αυτό , αλλα μέχρι του σημείου να μην θίγετε με απαξιωτικές εκφράσεις τα ΙΕΡΑ και τα ΟΣΙΑ του Ορθόδοξου ΕΘΝΟΥΣ μας .
Στυγνη προσβολή της Δημοκρατίας ειναι κύριε Υπουργέ :
Όταν πριν ανέλθετε στην εξουσία , λέγατε ότι θα καταργήσετε τα μνημόνια και όταν καταλάβατε την καρέκλα της εξουσιας συνεχίσατε το καταστροφικό έργο των προηγούμενων .
Όταν σε ενα βραδι , βαφτίσατε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και δεν σεβαστήκατε την έκφραση του λαού που εσεις οι ίδιοι ζητησατε στο περίφημο δημοψήφισμα .
Οταν Υποθηκευσατε και εσεις την Πατρίδα μας. Βάλατε στο υπερταμειο τα μνημεία μας. Πουλησατε το χαμόγελο μας και απαλλοτριωσατε το φιλότιμο μας .
Όταν αναγκάσατε ,με την συνέχιση της πολιτικής των προκατόχων σας , τους νέους της ΠΑΤΡΙΔΟΣ μας να ξενιτευτούν για μια καλυτερη τύχη σε άλλες χώρες .
Όταν η οικονομική πολιτική που εφαρμόσατε και εσεις κατα την διάρκεια της διακυβέρνησης σας, οδήγησε στην αυτοκτονία πολλούς ΕΛΛΗΝΕΣ που δεν μπόρεσαν να αντέξουν την οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση . Όταν πουλήσατε την αξιοπρέπεια ενος ολοκλήρου λαού .
Όταν αφησατε τα σύνορα της Χώρας μας «ξέφραγο αμπέλι» , με αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς έλεγχο να εισέρχονται στην χώρα μας ….
Όταν ψηφίσατε , κατόπιν εντολής του ξένου παράγοντα ,την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών , παρα την κατα γενική ομολογία αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας του λαού μας .
Αντί να κάνετε «ατόπημα πρώτης γραμμής» με πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικά σχολεία για τις Ενοπλες Δυνάμεις και την Υπεραγία Θεοτόκο Παναγία , καλό ειναι πρωτα να κάνετε αυτοκριτική για την κατάσταση που φέρατε την Χωρα μας .
Λόγω ιδεοληψιων δεν αντιληφθήκατε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, πέρα από την ιδιαίτερη σημασία της για τον ελληνισμό, έχει εύρος οικουμενικό, που αγκαλιάζει τον άνθρωπο, τον κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά της γης και νοηματοδοτεί τη ζωή του. Δεν καταλάβατε ότι ο Χριστιανισµός, ως σύνολο κοσµοθεωρίας και ειδικά ως ανθρωπολογική διδασκαλία, προσφέρει άµεσα και έµµεσα την υψηλότερη εκδοχή της έννοιας της δηµοκρατίας, ως πολιτειακού θεσµού, αλλά και ως βαθύτερου γνωρίσµατος της ζωής της ανθρώπινης οµάδας .
Οι δύσκολες μέρες που διανύουμε ως χώρα δεν αφήνουν το περιθώριο για οποιαδήποτε πολιτική αντιπαλότητα.Η ασπίδα μας απέναντι στην πανδημία και στην τουρκική επεκτατικότητα ,είναι η ενότητα λαού και πολιτικού κόσμου . Η αναγέννηση του Γένους μας θα προέλθει από την ορθή διεκδίκηση ιδεωδών και Αξιών για τους επιγενόμενους όπως, η προσήκουσα περιποίηση τιμής στους προγόνους, σεβασμός προς την ιστορία, αφοσίωση προς την γλώσσα και πίστη στην Ορθοδοξία και βέβαια ΣΕΒΑΣΜΟΣ προς τις ΕΝΟΠΛΕΣ Δυνάμεις της Χώρας .

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου