Η αρένα του Κολοσσαίου αποκτά ένα νέο δάπεδο για να γίνονται παραστάσεις

Η ΑΡΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

«Θα είναι μια μεγάλη τεχνολογική παρέμβαση που θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία όχι μόνο να δουν τα υπόγεια αλλά και να θαυμάσουν την ομορφιά του Κολοσσαίου από το κέντρο της αρένας»

 

Στο Κολοσσαίο πραγματοποιούνταν αγώνες με ελεύθερη είσοδο, οι οποίοι διοργανώνονταν από τους αυτοκράτορες για να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους για περίπου τετρακόσια χρόνια  από το 80μ.Χ. και τα λαμπρά εγκαίνιά του έγιναν με αγώνες που διήρκεσαν συνολικά 100 ημέρες. Οι αγώνες διαρκούσαν μία μέρα ή και περισσότερες. Ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εξωτικά ζώα, και ολοκληρώνονταν με τις μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων, ή μόνο μεταξύ μονομάχων. Οι μονομάχοι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι. Στο επίπεδο της αρένας ανέβαιναν με περίπλοκους μηχανισμούς από τα υπόγεια που σήμερα είναι ανοιχτά και το επάνω μέρος τους έχει υποστεί σοβαρές φθορές.

Τώρα, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσθέσει ένα αναδιπλούμενο πάτωμα στο αμφιθέατρο του Κολοσσαίου στη Ρώμη, ώστε να γίνονται παραστάσεις εντός της αρένας. Σύμφωνα με τα σχέδια που αναπτύχθηκαν από το Αρχαιολογικό Πάρκο του Κολοσσαίου και το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Δραστηριοτήτων και Τουρισμού της Ιταλίας, θα αποκατασταθεί και ο όροφος της αρένας που έχει αποσυντεθεί από τη φθορά του χρόνου.

 

«Η ανοικοδόμηση της αρένας του Κολοσσαίου είναι μια υπέροχη ιδέα», δήλωσε ο υπουργός πολιτιστικής κληρονομιάς και δραστηριοτήτων και τουρισμού Dario Franceschini. «Θα είναι μια μεγάλη τεχνολογική παρέμβαση που θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία όχι μόνο να δουν τα υπόγεια αλλά και να θαυμάσουν την ομορφιά του Κολοσσαίου από το κέντρο της αρένας».

Στόχος είναι να ξαναχρησιμοποιηθεί η επιφάνεια του δαπέδου της αρένας του Κολοσσαίου πάνω από τα περίτεχνα και πολύπλοκα διώροφα υπόγειά του, τα οποία περιείχαν ογδόντα ανελκυστήρες για να φέρουν ζώα και μονομάχους απευθείας στην αρένα. Το αναδιπλούμενο δάπεδο εγκατεστημένο πάνω από τα υπόγεια, μπορεί να καλυφθεί έτσι ώστε να προστατεύεται από τις κακές καιρικές συνθήκες και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραστάσεις.

Το Υπουργείο σχεδιάζει την παρέμβαση με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει ταυτόχρονα την αντίληψη του επιπέδου της αρένας στο οποίο έλαβαν χώρα τα παιχνίδια και το όραμα του περίπλοκου συστήματος των υποκείμενων δομών και μηχανισμών. Το αναδιπλούμενο δάπεδο που πρόκειται να κατασκευαστεί έως το 2023 θα περιλαμβάνει μια σειρά ανελκυστήρων για τη σύνδεση του υπόγειου χώρου με το δάπεδο της αρένας και αναμένεται να κοστίσει 18,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το Κολοσσαίο είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της Αρχαίας Ρώμης. Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η αρένα κατέρρευσε, αλλά παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της Αρχαίας Ρώμης. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη Ρώμη με περίπου επτά εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Πηγή: elculture.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου

Leave a Reply

Translate »
%d bloggers like this: