Η σχέση ενός παιδιού και ενός κατοικίδιου είναι υψίστης σημασίες με τους παιδοψυχολόγους να θεωρούν πως ο τρόπος συμβίωσης τους καθορίζει πλήρως τον χαρακτήρα του παιδιού και το προφίλ του στην μετέπειτα ενήλικη ζωή.

Πάμε να δούμε ορισμένα βασικά οφέλη του να έχει ένα παιδί από μικρή ηλικία στο πλάι του ένα κατοικίδιο:

  • Τα παιδιά γίνονται περισσότερο υπεύθυνα. Αποκτώντας ένα κατοικίδιο από μικρή ηλικία αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ορισμένες υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται στις δύσκολες απαιτήσεις της ενήλικης ζωής
  • Δυναμώνει το ανοσοποιητικό: Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζωάκια, είναι λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα. Αναπτύσσουν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Υγιές περιβάλλον και αφοσίωση στο σχολείο: Η συνύπαρξη με ένα κατοικίδιο βοηθά τα παιδιά να μείνουν προσηλωμένα στους στόχους τους και να ενισχύσουν την εφευρετικότητα τους.
  • Φυσική άσκηση: Το να μεγαλώνει ένα παιδι μαζί με ένα κατοικίδιο το βοηθά να αποκτήσει μία ενεργητική καθημερινότητα γεμάτη ένταση, παιχνίδι και φυσική άσκηση. Έναν τρόπο ζωής δηλαδή που θα τον ακολουθήσει και στην ενήλικη ζωή.

Υγ: Φέτος τα Χριστούγεννα κάντε στα παιδιά σας ένα δώρο ξεχωριστό και ιδιαίτερο. Αποφύγετε παιχνίδια και κονσόλες, ή διάφορα άλλα gadgets. Προσφέρετε θαλπωρή σε έναν τετράποδο φίλο μας, υιοθετώντας ένα ζωάκι και προσφέροντας το στο παιδί σας.

Πηγή: ygeiasimera.gr