” Τα πάντα είναι συνδεδεμένα. Αν μπορούσες να αλλάξεις έστω κι ένα απειροελάχιστο μόριο του εαυτού σου, η αλλαγή θα επεκτανόταν σε όλο το Είναι σου, και το σύμπαν θα άλλαζε οριστικά. Αλλά, το να αλλάξεις αυτό το ελάχιστο μόριο στην ύπαρξη σου είναι σαν να καταπίνεις ωκεανούς ή να μετακινείς όρη στον κόσμo των συμβάντων”

www.psychology.gr


Οι σχέσεις που έχουμε με τους ανθρώπους γύρω μας, αντανακλούν τον εσωτερικό μας κόσμο.

Όλο το παρελθόν παίζει το παιχνίδι μέσα στο μυαλό σου. Οι λύπες, οι χαρές, οι τσακωμοί , οι προσδοκίες σου στη ζωή. Όλες οι εμπειρίες που έζησες έως σήμερα σε κάνουν αυτό που πραγματικά είσαι. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα στο άπειρο σύμπαν.

Κάθε τι στη ζωή σου, σου επιστρέφει αντανακλαστικά τον τρόπο που βλέπεις εσύ τη ζωή  και το πώς παρουσιάζεσαι στον κόσμο. Κανείς άνθρωπος δεν έχει ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις με εσένα, όσο κι αν συμπίπτουν τα βιώματά σας. Οι απόψεις σας μπορεί να συμπίπτουν ή να διαφέρουν.

Πόσο, όμως, είσαι ικανός να στηρίζεις τα πιστεύω και τις απόψεις σου; Πρέπει να μάθεις να ακούς και να δέχεσαι κρητικές που σε κάνουν καλύτερο σαν οντότητα.

Σκέψου τη ζωή σαν ένα δοχείο και γέμισε την με εμπειρίες και γνώσεις! Θα γίνεις σοφότερος με τα χρόνια και θα μάθεις να διαχειρίζεσαι διαφορετικά τις καταστάσεις και τις προκλήσεις.

Μέσα από την εμπειρία και τον χρόνο, γνωρίζεις τον εαυτό σου και πράττεις σύμφωνα με τα πιστεύω σου και τα ιδανικά σου. Αποκτάς την δική σου κρίση, όμως, μην ξεχάσεις ποτέ να αγαπήσεις τον εαυτό σου… Κάτω από όλες τις συνθήκες εσύ να τον αγαπάς!

Κοιτάξου στον καθρέφτη και δες με τα μάτια της ψυχής σου. Είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε, αλλά πρέπει να έχουμε το κουράγιο να αντικρίζουμε την αληθινή μας εικόνα στον καθρέφτη. Στο χέρι σου είναι αν θα δεις έναν στρατιώτη ή έναν βασιλιά. ‘Εναν νικητή ή έναν ηττημένο.

Ότι και να δεις μην τρομάξεις! Συμβιβάσου και πάλεψε για τους στόχους σου..  Εστίασε στο Εγώ σου και κοιτάξε πως θα γίνεις καλύτερος μέσα από την συνεχόμενη ανάπτυξη των θετικών χαρακτηριστικών  σου και την ισχυροποίηση του μοναδικού προσωπικού σου άξονα.