Της Αλεξάνδρας Γκίτση

 

Στη θάλασσα βρίσκονται 6.000 κοντέινερ με εμπορεύματα της Jumbo, τα οποία δεν μπορούν να εκτελωνιστούν καθώς η αλυσίδα δεν έχει χώρους να τα αποθηκεύσει, αναφέρουν πηγές με γνώση. Η Jumbo, από τους βασικούς παίκτες στην αγορά παιγνιδιών, την περασμένη Παρασκευή, λίγη ώρα μετά τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις για το πώς θα λειτουργήσει το εγχώριο λιανεμπόριο έως τις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε αδυναμία να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές της τόσο μέσω του e-shop της όσο και μέσω της υπηρεσίας click away η οποία κάνει πρεμιέρα στο λιανεμπόριο σήμερα Κυριακή. 

Βέβαια η Jumbo, του κ. Απόστολου Βακάκη, έχει τη δυνατότητα, διατηρώντας κλειστό το δίκτυο της να “κάψει” ζεστό χρήμα -τα ταμειακά της διαθέσιμα είναι 600 εκατ. ευρώ και η κεφαλαιποίησή της ξεπερνά τα 1,9 δισ. ευρώ. Επιπλέον, με αυτή της την κίνηση στέλνει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας προς την Κυβέρνηση για τον τρόπο που έχει χειριστεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Εν αντιθέσει με την αλυσίδα Jumbo, η αλυσίδα παιγνιδιών Μουστάκας ενημέρωνε μέχρι εχθές Σάββατο τους καταναλωτές της μέσω του site της πως μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στο e-shop της, πλέον αποκλειστικά με την υπηρεσία click & pick και να παραλάβουν την παραγγελία τους από όποιο κατάστημα της το επιθυμούν ακόμη και αυθημερόν. Σήμερα πάντως, η αλυσίδα Μουστάκας δηλώνει αδυναμία να εξυπηρετήσει τις νέες παραγγελίες που δέχεται.

Παιγνίδια μπορούν να αγοράσουν με τη μέθοδο click away οι καταναλωτές και από άλλα δίκτυα όπως από την αλυσίδα Πλαίσιο. 

Σε ό,τι αφορά την πώληση παιγνιδιών από τα σούπερ μάρκετ, η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τα ξημερώματα της Κυριακής, αναφέρει πως τα καταστήματα τροφίμων (super market) απαγορεύεται να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, διάφορα προϊόντα που πωλούνται από εξειδικευμένα καταστήματα που παραμένουν επί της ουσίας κλειστά, όπως παιγνίδια. Στο συγκεκριμένο εδάφιο δεν αναφέρεται πουθενά πως παρέχεται η δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να λειτουργούν και την υπηρεσία click away, όπως υπάρχει στο εδάφιο που αφορά το υπόλοιπο λιανεμπόριο. 

Την περασμένη Παρασκευή πάντως κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για το πως θα λειτουργήσει η αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση αν τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα να πωλούν και αγαθά, όπως π.χ. παιγνίδια, η πώληση των οποίων είχε απαγορευτεί. ο κ. Γεωργιάδης είχε απαντήσει: “εφόσον ξεκινά η υπηρεσία click away σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα θα απαλευθερωθούν και οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ.” 

Το Capital.gr σε μια προσπάθεια να αποσαφηνίσει τι τελικά θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με την πώληση των παιγνιδιών από τα σούπερ μάρκετ επικοινώνησε με το υπουργείο Ανάπτυξης, στελέχη του οποίου νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής διευκρίνισαν πως τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να πωλούν παιγνίδια μέσω e-shops, τηλεφωνικών παραγγελιών και click away. Βασική προϋπόθεση είναι οι πωλήσεις να μην γίνονται εντός του καταστήματος. Δηλαδή ο καταναλωτής θα πληρώνει και θα παραλαμβάνει είτε μέσω μεταφορικής στο σπίτι του τα παιγνίδια είτε μέσω click away, έξω από το κατάστημα των σούπερ μάρκετ. 

Το Capital απευθύνθηκε και στον κ. Γεωργιάδη για να διευκρινίσει το θέμα με την πώληση παιγνιδιών από τα σούπερ μάρκετ. Θέτοντας του το ερώτημα αν ισχύει ή όχι, η πώληση (παιγνιδιών) μέσω των e-shops των σούπερ μάρκετ και όχι μέσω της υπηρεσίας click away. Ο υπουργός απάντησε: “Ισχύουν και τα δύο”.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου