Το νέο έτος ήλθε. Ο κόσμος υποδέχθηκε το 2020 με κάθε τιμή, χαρά, και ελπίδα, όπως άρμοζε στην αρχή μιας νέας δεκαετίας. Θέσαμε τους στόχους μας, κάναμε σχέδια για το μέλλον και πολλοί από εμάς πήραμε πολύ σοβαρές αποφάσεις για να αλλάξουμε προς το καλύτερο την ζωή μας. Έλα όμως που αυτά τα σχέδια, αυτή η ελπίδα που έφερε μαζί της η νέα δεκαετία εκλάπησαν. Από ποιόν, ή μάλλον καλύτερα από τι; Από τον κορωνοϊό πιο σωστά από τον κορωιδό.

Λίγοι μήνες ευχαρίστησης έμειναν από τις αρχές του 2020 μέχρι να κλείσουν σύνορα, να εφαρμοστεί το Lockdown, να κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να πεινάσουν άνθρωποι, να λιποθυμούν κιόλας από την πείνα, και να ερημώσει όλη η χώρα με την πρόφαση της αποτροπής διασποράς του ιού. Την αποτροπή διασποράς της νέας κοροϊδίας που σκαρφίστηκαν οι λίγοι για να μας χειραγωγήσουν για ακόμη μια φορά. Για να καταφέρουν να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα τάξη πραγμάτων. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως από την εποχική γρίπη και από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια;

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο η εποχική γρίπη προκαλεί 250.000 με 500.000 θανάτους και προσβάλει κάπου στους 3-5 εκατομμύρια ανθρώπους. Το 2015, περίπου 3,17 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν παγκοσμίως από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Πόσοι θάνατοι παγκοσμίως έχουν προκληθεί από τον κοροδοιο; 777.000. Τα νούμερα είναι πολύ κοντά, δεν νομίζεται; Μήπως αρχίζετε τώρα να αναρωτιέστε γιατί δεν έκλεισαν τα πάντα τότε; Γιατί δεν μπήκαμε σε Lockdown με την κυβέρνηση να μας δίνει 800 ευρώ για να καλύψει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας τις ζημιές;

Αλλά ας μην είμαστε αχάριστοι,! Με τόσα λεφτά, που η κυβέρνηση δίνει πλουσιοπάροχα, ο καθένας που έχει στήσει με τον ιδρώτα του μια επιχείρηση, με ενοίκια, ΦΠΑ, υπαλλήλους, ΔΕΚΟ, μπορεί να ζήσει. Επίσης, ο εργαζόμενος μπορεί με 500 ευρώ να τα βγάλει πέρα με ενοίκιο, λογαριασμούς, φόρους, παιδιά, κ.ο.κ.. Η κυβέρνηση που θέλει να μας προστατέψει από τη νέα αυτή θανατηφόρα γρίπη απαγόρευσε συναθροίσεις αλλά οι ξενόφερτοι αλωνίζουν ανενόχλητοι . Αυξήθηκε η ανεργία, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε όλοι κάνουν σωστά την δουλειά τους εσεις φαντάζεστε σενάρια αποσταθεροποίησης . Οι επιχειρήσεις που έκλεισαν, ο κόσμος που πεινάει, και οι τόσοι νέοι άνεργοι προκλήθηκαν από τον κακό ιό που σκοτώνει ανθρώπους σε ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από την εποχική γρίπη. Η κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο. Και δυστυχώς, υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει.

Ας ξεκαθαρίσω πως δεν αρνούμαι ότι υπάρχει ο ιός και γνωρίζω ότι έχουν πεθάνει άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ειδικά από τις ευπαθείς ομάδες. Δεν αρνούμαι ότι κατασκευάστηκε μέσα σε εργαστήρια στην Κίνα και ειδικά μέσα στην Γουχάν. Ο  COVID-19 είναι μια ασθένεια που προέρχεται από τον SARS-CoV-2 και μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος. Δεν βάλω κατά της πανδημίας, αλλά κατά των δημιουργών της και των μεθόδων που υιοθέτησαν, για να χειριστούν τον κόσμο.

Η μεσαία τάξη δε, χρόνια τώρα, βάλλεται συνεχώς; Πρώτα είχαμε την κρίση. Με το που μας είπαν ότι θα πάρουμε μια ανάσα και ότι βγήκαμε νικητές από αυτόν το Γολγοθά, ως δια μαγείας εμφανίστηκε μια εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια.  Μια ασθένεια που μας έκλεψε τις ζωές μας. Ποιος τράβηξε πάλι τα πάνδεινα; Η μεσαία τάξη που πρέπει να εξοντωθεί για να επέλθει η νέα τάξη πραγμάτων. Στόχος τους, φίλοι μου, είναι να μείνουν μόνο φτωχοί και πλούσιοι, το αφήνω πάνω σας να μαντέψετε ποιος θα εξουσιάζει τότε. Ξαφνικά οι μάσκες έγιναν της μόδας. Από τη μια κάνουν κακό και από την άλλη έγιναν απαραίτητες γιατί πλέον δεν μπορούμε να πάμε πουθενά χωρίς να φοράμε μάσκες.

Είδατε εσείς κάποιο επίδομα που θα βοηθήσει τον άνεργο πολίτη που δεν έχει να φάει να αγοράσει μάσκες; Ούτε και εγώ. Όμως χρηματοδοτούν 1000$ για ποδήλατα για τον πεζόδρομο στην Αθήνα   Αν ήταν τόσο σημαντικές και η καλή μας κυβέρνηση θέλει τόσο πολύ να μας προστατέψει, γιατί δεν της έδιναν δωρεάν; Και σας απαντώ, πως έτσι δεν θα πλούτιζαν οι εταιρείες σε βάρος του άνεργου πολίτη. Αν όμως δεν θέλετε ή δεν έχετε λεφτά να πάρετε μάσκες για να υποφέρετε μέσα στην ζέστη, ειδικά οι εσείς που έχετε αναπνευστικά προβλήματα, μείνετε στο σπίτι σας. Μείνετε στο σπίτι σας για να βλέπετε κάθε μέρα τηλεόραση και να σκρολάρετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπορούν να μας χειραγωγήσουν ακόμη πιο εύκολα. Να μπορούν να μας τρομοκρατούν άνευ λόγου και αιτίας.

Κάπως πρέπει να μας αποξενώσουν, να μας απομονώσουν από τις απλές και καθημερινές χαρές για να καταφέρουν να μας υποτάξουν πλήρως. Δουλέψετε από το σπίτι σας. Μην δείτε τον έξω κόσμο γιατί θα καταλάβετε πως η κατάσταση δεν είναι πιο σοβαρή από την εποχική γρίπη.

Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι ο κορωιδός έχει και ωράριο. Πάνω που οι τουριστικές επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν μια μικρή ανάσα, ο ιός χτύπησε από τις 00:00 μέχρι τις 07:00. Δεν φτάνει η καταστροφή που υπέστησαν τόσες άλλες επιχειρήσεις, ας μην αφήσουμε και τον τουρισμό να ανθήσει, θα έμενε παραπονεμένος. Ας μην αφήσουμε τους ανθρώπους να χαρούν το πανέμορφο και μοναδικό καλοκαίρι της Ελλάδας, γιατί η χαρά του πολίτη πάει ενάντια στα σχέδια τους. Ουρές στα κέντρα διασκέδασης στις 6:30μμ, γιατί τότε δεν κολλάει, αλλά στις 11μμ όλοι έξω, γιατί αρχίζει η δύσκολη ώρα, που ξυπνάει ο ιός βρικόλακας.

Μην τους αφήσετε, συμπολίτες μου, να μας καταστρέψουν. Ψάχνουν καθημερινά νέους τρόπους να μας εξοντώσουν και για αυτό πρέπει και εμείς να βρούμε νέους τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε. Επειδή δεν βρισκόμαστε σε φανερή κατοχή, δεν σημαίνει πως δεν προσπαθούν να μας κατακτήσουν. Επειδή δεν πέφτουν κανονιές, δεν σημαίνει πως δεν μας πολεμούν. Μην αφήνετε να σας εξαπατούν και μην αδιαφορείτε. Είμαστε σαν τα βατράχια που τα βράζουν και δεν καταλαβαίνουν ότι πεθαίνουν πριν να είναι πολύ αργά. Χρησιμοποιείστε τα όπλα σας, το μυαλό και τον λόγο σας.      Ας ενωθούμε «η ισχύς εν τη ενώσει «

Ιωάννα Λαζάρου

Ioannalazarou.com


Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

Η Ιωάννα Λάζαρου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε διαφήμιση και ενεργοποιείται στον κλάδο του Marketing, από το 2006 με την εταιρεία της Βusinessrise.Ιnc”, όπου διατελεί πρόεδρος μέχρι σήμερα.  Η  αγάπη  της  για τα Eλληνικά γράμματα, καθώς και το πάθος της για την λογοτεχνία,  την έκαναν να ασχοληθεί ενεργά και να αρθρογραφεί σε διάφορες έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, όπως στην  δεκαπενθήμερή εφημερίδα  «Ηχώ  της Φλώρινας»,  τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική μορφή, στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα  Φαρσάλων «Πρώτος Τύπος»,  στο νέο ενημερωτικό portal της Θράκης και του Έβρου “sfirixtra.gr”,  στην  εκπομπή  “Γνώση και πολιτισμός” του Κώστα Κατέχη,  στον ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM της Νέας Υόρκης. Τώρα, είναι κατενθουσιασμένη για τη nea συνεργασία της με το  νεοσύστατο Portal “dumspirospero.gr”, το οποίο έχει τρομερή αναγνωσιμότητα .

Ζει τα τελευταία 20  χρόνια στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Ορμώμενη απο το πάθος της για την Ελλαδα και το Ελληνικό φαγητό και μυημένη στην τέχνη της γαστρονομίας  από μικρή, έχει ως στόχο να  προωθήσει την Ελληνική γαστρονομία. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησε και εξέδωσε 3 βιβλία μαγειρικής, δύο εκ των οποίων ήταν στους 3 finalist στα βραβεία. American Book Festival. Επίσης έχει έτοιμα ήδη 30 διηγήματα προς έκδοση και μια λογοτεχνική τριλογία. Διατελεί από το 2019 πρόεδρος του “Movement of Hellenic Diaspora “. Για το άτομο της  έχουν γράψει Αμερικάνικες εφημερίδες όπως και της έχουν πάρει συνεντεύξεις από ελληνικά  ΜΜΕ για την μετανάστευση.

Για την Ιωάννα Λάζαρου έχουν γράψει διάφορες εφημερίδες, online και έντυπα, όπως η Miami Herald, South Florida Sun Times, South Florida Gourmet κτλ.