Νέο κύμα οργής έχει ξεσπάσει στην Ινδία μετά το θάνατο μιας 19χρονης που ανήκε στην κάστα των κοινωνικά περιθωριοποιημένων «Ντάλιτ» μετά από ομαδικό βιασμό.

Μια 19χρονη Ινδή που φέρεται να βιάστηκε προ ημερών από ομάδα ανδρών «ανώτερης κάστας» στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές, υπέκυψε στα τραύματά της σε νοσοκομείο του Νέου Δελχί σήμερα το πρωί.

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Αλιγκάρ στις 15 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τη σεξουαλική επίθεση από τέσσερις άνδρες γειτονικής πόλης. Στη συνέχεια, λόγω σοβαρότητας της κατάστασής της, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της ινδικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από πολλά ινδικά μέσα ενημέρωσης, το θύμα σύρθηκε σε μια φάρμα από τους άνδρες που μετά το συμβάν επιχείρησαν να τη στραγγαλίσουν. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι επιτιθέμενοι της δάγκωσαν και τη γλώσσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Και οι τέσσερις άνδρες κατονομάστηκαν από το θύμα και συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για άγρια επίθεση κατά «Ντάλιτ» (η κατώτερη κατηγορία στο σύστημα καστών της Ινδίας) και δολοφονία.

Το συμβάν προκάλεσε οργή σε όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας και κατακραυγή στα social media, με πλήθος πολιτών, άσημων και μη, να κατηγορούν την κυβέρνηση (κεντρική και περιφερειακή) για την αύξηση αγριοτήτων και εγκληματικών συμπεριφορών απέναντι στα μέλη της κοινωνικά υποβαθμισμένης αυτής κοινότητας που στην Ινδία θεωρούνται «παρίες», ζουν στο κοινωνικό περιθώριο και αποκαλούνται Ανέγγιχτοι (καθώς αν τους αγγίξει κανείς, θα μολυνθεί).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Αρχείου Εγκλημάτων, τα εγκλήματα κατά των Ντάλιτ αυξήθηκαν από 47,369 το 2016 σε 50,325 το 2017 – και πάνω από 25% σε διάστημα μιας δεκαετίας.

Πηγή: sputniknews.gr


 

Thanks to Ayush Saraswat for sharing their work on Unsplash