Σήμερα 8 Αυγούστου ειναι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού 

Οκτώ Αυγούστου σήμερα Σάββατο (8/8) και η μέρα είναι αφιερωμένη στην ανθρώπινη απόλαυση. Συγκεκριμένα στην σαρκική απόλαυση, καθώς έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού!

Η Παγκόσμια Ημέρα Oργασμού πρωτογιορτάστηκε το 1998, με πρωτοβουλία του Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα.

Την ημέρα αυτή «αποθεώνεται» ο οργασμός. Ο οργασμός σηματοδοτεί την κορύφωση της σεξουαλικής στιγμής, ενώ μέσω της εορτής αυτής «απενοχοποιείται» και το ανθρώπινο σώμα.

Ο αμφίφυλος Χίρκα πιστεύει ότι ήταν αναγκαία η καθιέρωση μιας τέτοιας μέρας, όπου θα αποθεώνονται ο οργασμός που αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξoυαλικότητας, αλλά και οι χαρές του σώματος.

Έτσι η Παγκόσμια Μέρα Oργασμού καθιερώθηκε από τον ίδιο η 8η Αυγούστου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Βασικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε το γεγονός πως είναι καλοκαίρι και πως δεν εορταζόταν καμία άλλη… σπουδαία Παγκόσμια Ημέρα στις 8 του μήνα αυτού. Από το 2002 στις 8 Αυγούστου γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας πάντως.

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού: Τι πρέπει να ξέρεις

Ο οργασμός, όπως και το προκαταρκτικό ερωτικό παιχνίδι, είναι πολυδιάστατο θέμα και εξαρτάται από τα βιώματα, την ψυχολογική κατάσταση των δύο συντρόφων εκείνη την στιγμή, όπως και τον χαρακτήρα του καθενός από τους δύο.

Κοινό γνώρισμα του οργασμού στους ανθρώπους είναι η εκσπερμάτιση για τον άντρα και για τη γυναίκα η σύσπαση των μυών των εσωτερικών γεννητικών οργάνων, έτσι ώστε να βοηθήσουν στην κατακράτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση, ενώ παρατηρείται και μεγάλη ποσότητα υγρών, φαινόμενο γνωστό ως γυναικεία εκσπερμάτιση.

Ωστόσο, για πολλές γυναίκες ο οργασμός είναι δύσκολη υπόθεση. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το 70% του γυναικείου πληθυσμού φτάνει σε αυτόν σπάνια ή και ποτέ κατά τη διάρκεια του σεξ.

Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού: Τι δεν ξέρουμε

Υπήρξαν εποχές που ο οργασμός ήταν ένα άδηλο μυστήριο, καλά κλεισμένο στον κόσμο των ερωτοτροπιών που τον γεννούσε.

Κανείς δεν συζητούσε γι’ αυτόν, καθώς παρά τη συχνότητα εμφάνισής του στις ανθρώπινες ζωές, το θέμα παρέμενε ταμπού στα συντηρητικά ήθη των παλιότερων κοινωνιών.

Πλέον ο οργασμός έχει περισσότερους από 30 ορισμούς που περιγράφουν τις σωματικές και συναισθηματικές εκδηλώσεις του, καθώς από το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» περάσαμε στην υπερανάλυση.

Πέρα όμως από τις μυϊκές συσπάσεις, τα αυξημένα επίπεδα καρδιακών παλμών και αρτηριακής πίεσης αλλά και την υπέρτατη ηδονή που τον συνοδεύει, ο οργασμός συνεχίζει να αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο…

πηγή:https://www.sportime.gr/extratime/agenda/8-avgoustou-pagkosmia-imera-orgasmou-pos-kathierothike/?fbclid=IwAR2BkFS_jWZX8ladOu3GFoZg1QAL8z-RqLFfDKsBfQZmc8LchoDp4bO-UUM