Γράφει ο Κώστας Δημητρακόπουλος

Καθηλωτικος ο Lewis Hamilton στο Hungaroring, την 2η θέση πηρε ο Max Verstappen ύστερα από ένα ξεκίνημα κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού,καθώς μετά το ατύχημα που είχε όταν κατευθυνόταν προς το grid,οι μηχανικοί τις red bull κατάφεραν και επιδιορθωσαν το αυτοκίνητο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Ο Bottas ακολούθησε στην 3η χωρίς να καταφέρνει στο τέλος να περάσει τον Verstappen. Καλή παρουσία από Racing Point και Vettel, μέτριος αγώνας από McLaren και Renault.

Πολύ καλή εκκίνηση για τον Hamilton με τον Bottas να κάνει “jump start” χάνοντας αρκετές θέσεις και τις δύο Ferrari να εκμεταλλεύονται την κατάσταση περνώντας μπροστά. Κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Latifi με την Williams ανεβαίνοντας στην 10η θέση όμως βρέθηκε αρκετά πίσω ύστερα από κλαταρισμένο ελαστικό μετά από σύγκρουση στο pit με τον Sainz. Οι δύο Haas μπήκαν στα pit lane πριν την εκκίνηση και άλλαξαν σε μεσαία γόμα ανεβαίνοντας σχεδόν αμέσως στην3η και 5η θέση αντίστοιχα ξεκινώντας από τις τελευταίες θέσεις.

Με την πίστα να στεγνώνει τα μονοθέσια μπήκαν για αλλαγή σε στεγνή γόμα στον 2ο γύρο, με τον Hamilton να βρίσκεται ήδη 9 δευτερόλεπτα μπροστά στον 10 γύρο και τον Verstappen να ακολουθεί.Παρα πολύ κακό ξεκίνημα για τον Norris ύστερα από την χαοτική εκκίνηση στην 18η
θέση. Στον 16 γύρο ο Stroll πέρασε τον Magnussen χάνοντας την θέση του και από τον Bottas. Ο Albon στην συνέχεια πέρασε τον Vettel και ανέβηκε στην 7η θέση με τον Leclerc την ίδια στιγμή να χάνει αρκετό χρόνο από τα φθαρμένα ελαστικά του και να μπαίνει στα pit.

Στον 29ο γύρο ο Albon προσπέρασε τον Grosjean κυνηγώντας τον Magnussen στην 5η θέση την ίδια στιγμή που ο Vettel μπήκε στα pit για αλλαγή ελαστικών. Ο Leclerc προσπάθησε να ανέβει κάποιες θέσεις με πολύ επιθετική οδήγηση αλλά κόλλησε στην 11η θέση. Στα μέσα του αγώνα αρκετοί από τους οδηγούς μπήκαν για αλλαγή ελαστικών χωρίς να έχει γίνει κάτι ιδιαίτερο με τον Hamilton να κρατάει την πρώτη θέση και ενώ βρισκόταν στον δικό του ρυθμό.

Ο Bottas συνέχιζε να πιέζει τον Verstappen για την 2η θέση την ίδια στιγμή που ο 8ος της κατάταξης είχε δεχθεί γύρο από τον Lewis Hamilton. Οι δύο Haas δεν μπόρεσαν να μείνουν στις υψηλές θέσεις και έπεσαν αρκετά πίσω. Μετά το pit stop του Valtteri Bottas βρέθηκε 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον 2ο Max Verstappen μειώνοντας όμως την απόσταση γρήγορα. Στον 61ο γύρο ο Sainz  πέρασε τον Leclerc και θα ανέβει στην 10η θέση με τον Leclerc να διαμαρτύρεται για το μονοθέσιο του.

Στους τελευταίους γύρους δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο με τον Hamilton να βρίσκεται σε άλλο ρυθμό και να κάνει τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.