Πολύ καλή εκκίνηση έκαναν οι δύο Racing Point οι οποίες πέρασαν μπροστά στο 1-2 με τον Stroll να προηγείται, ο Verstappen πραγματοποίησε μία κάκιστη εκκίνηση και ο Bottas έχασε αρκετές θέσεις πέφτοντας τελευταίος μετά το σπιναρισμα που είχε στην πρώτη στροφή.
Στον 8ο γύρο άρχισαν τα pit sotp με τις ομάδες να βάζουν ενδιάμεσα ελαστικά καθώς η αγωνιστική γραμμή της πίστας άρχισε να στεγνώνει. Ο Leclerc ήταν ο πρώτος που έβαλε ενδιάμεση γόμα και άρχισε να κερδίζει αρκετές θέσεις.
Στον 12 γύρο είχαμε μάχη του Vettel με τον Hamilton κάτι το οποίο μας θύμισε κάτι από τα παλιά με τον Vettel να κρατάει την 4η θέση για αρκετούς γύρους.
Οι δύο Racing Point προηγούνταν στον 17ο γύρο με τις δύο Red Bull να τις κυνηγούν, την ώρα που ο Vettel θα πέσει στην 5η θέση και τον Hamilton να τον ακολουθεί.
Στον 19ο γύρο ο Verstappen πήγε να περάσει επιθετικά τον Perez αλλά γλίστρησε και βρέθηκε εκτός πίστας μπαίνοντας στα pit stop αμέσως.
Στα μισά του αγώνα τα ελαστικά των μονοθέσιων άρχισαν να φθείρονται και οι περισσότερες ομάδες περίμεναν να βάλουν τα στεγνά ελαστικά, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το DRS..
Ο Russell θα μπει στα pit έπειτα από 33 γύρους με τον Βρετανό να κυνηγάει τον πρώτο του βαθμό. Οι οδηγοί έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά ξανά καθώς η πίστα δεν έχει στεγνώσει. Ο Albon στον 34ο γύρο είχε και αυτός ένα σπιναρισμα,αλλά επανήλθε στην πίστα μπαίνοντας έναν γύρο μετά στα pit και αυτός.
Οι δύο Racing Point προηγούνται με 1-2 και με τον Hamilton στην 3η θέση να κυνηγάει τον Perez. Στον 36ο γύρο ο Stroll θα μπει στα pit για να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά με τον Hamilton να περνάει τον Perez ανεβαίνοντας στην 1η θέση.
Στον 40ο γύρο οι μάχες ήταν εντυπωσιακές για την 4η θέση με τις δύο Ferrari να περνούν τον Stroll καθώς ήταν κρύα τα ελαστικά του. Ο Leclerc θα ανέβει στην 4η θέση και θα παλέψει για μία θέση στο βάθρο.
Ο Leclerc θα περάσει τον Verstappen και θα ανέβει στην 3η θέση με τον οδηγό τίς Red Bull να μπαίνει στα pit καθώς τα ελαστικά του είναι αρκετά φθαρμένα.
Ο Hamilton βρίσκεται στην 1η θέση με 18 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο Perez και τις δύο Ferrari να είναι στην 3η και 4η θέση, ενώ έχουν απομείνει 12 γύροι για την καρό σημαία.
Στον 50ο γύρο οι δύο Renault βρίσκονταν στην 10η και 11η θέση και η 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών θα αλλάξει και πάλι χέρια.
Οι δύο Red Bull βρίσκονται στην 6η και 7η θέση στον 53ο γύρο με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Sainz στην 5η θέση.

Με την καρό σημαία να πέφτει ο Hamilton θα πάρει την νίκη με μία εξαιρετική στρατηγική, την ίδια στιγμή που o Vettel πέρασε τον Leclerc στην τελευταία στροφή, με τον Leclerc να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Perez.