Από

Γράφει ο Νίκος Δρίβας

Το Godfather είναι σίγουρα μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών και σίγουρα μια από εκείνες που υποκλίνεσαι στο μεγαλείο ηθοποιών, σκηνοθέτη και γενικότερα του επιτελείου, υπάρχει όμως κάτι ακόμα.

 

Ο Francis Ford Copola είχε αποκαλύψει παλαιότερα πως παραλίγο να μην δούμε ποτέ την πρώτη ταινία, γιατί όχι απλά είχε πολύ δύσκολα γυρίσματα, αλλά υπήρξαν μερικές αποφάσεις για το καστ, ακόμα και για την θέση του ίδιου, που πέρασαν από… χίλια κύματα, τόσο όσον αφορά τον ίδιο όσο και με τους πρωταγωνιστές Marlon Brando και Al Pacino.

Αρχικά, η Paramount ήθελε να τοποθετήσει χρονικά το σενάριο της ταινίας στη δεκαετία του 1970 και να κάνει κάτι «φθηνό και γρήγορο», ωστόσο παρά τα αμέτρητα προβλήματα οι δύο ταινίες Godfatherκέρδισαν εννέα Όσκαρ και είναι από τις καλύτερες όλων των εποχών.

Πλέον όμως έχουμε μια νέα τηλεοπτική σειρά, με τίτλο «The Offer», που θα ασχοληθεί τα παρασκήνια της και το πως αυτή γυρίστηκε η ταινία και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 από την Paramount+.

Θα αναφέρονται όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα από τον παραγωγό Al Ruddy, σε σενάριο του Michael Tolkin (Escape From Dannemora), που είναι επίσης παραγωγός.

Πηγή: http://www.cineramen.gr