Σαν σήμερα 9 Νοεμβρίου το 1935 γεννήθηκε η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαίρη Λίντα
Ηυπέροχη φωνή της Μαίρης Λίντα συνδέθηκε κυρίως με τις επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη, όμως έχει ερμηνεύσει μοναδικά τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού και άλλων συνθετών.
Ξεκίνησε από μικρή ηλικία στο χώρο του θεάματος, ώσπου το 1954 συνάντησε τον Μανώλη Χιώτη και δημιούργησαν ένα από τα πιο δημοφιλή ντουέτα που κυριάρχησε στο ελληνικό τραγούδι έως το 1966, χρονιά που χώρισαν. Παντρεύτηκαν (το 1959), έγραψαν μαζί δίσκους, εμφανίστηκαν σε κέντρα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες. Το 1961 η Μαίρη Λίντα απέσπασε το Α’ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης και την επόμενη χρονιά ερμηνεύει συγκλονιστικά σε πρώτη εκτέλεση το διαχρονικό «Ροδιά τετράκλωνη» (από το «Αρχιπέλαγος») σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, στίχους Πάνου Κοκκινόπουλου και με σολίστα τον μέγιστο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη:
Η Μαίρη Λίντα στην ένδοξη πορεία της στο λαϊκό τραγούδι, εκτός από τον Μανώλη Χιώτη, συνεργάστηκε επίσης με τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Απόστολο Καλδάρα, τον Γιώργο Μητσάκη, τον Γεράσιμο Κλουβάτο, τον Κώστα Καπλάνη, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Νάκη Πετρίδη και άλλους λαϊκούς δημιουργούς.
Στη μετά Χιώτη εποχή της η Μαίρη Λίντα θα βρεθεί για πολλά χρόνια στο μουσικό προσκήνιο, ξεσηκώνοντας με τις γεμάτες μπρίο, εξαιρετικές ερμηνείες της το κοινό. Σα να μη την άγγιξε ο χρόνος, τον Ιούνη του 2014, θα γιορτάσει τα 60 χρόνια της στο τραγούδι με μια μεγάλη συναυλία στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, με σολίστες στο μπουζούκι τους σπουδαίους Μανώλη Καραντίνη και Θανάση Βασιλά, τον αγαπημένο της σολίστ που εμφανιζόταν για πολλά χρόνια στο πλευρό της.
Η Μαίρη Λίντα είναι ένας ζωντανός μύθος της πιο ανθοφόρας και ίσως πιο όμορφης εποχής του ελληνικού τραγουδιού. Μια ευγενική και πάντα γλυκιά παρουσία, που εκπέμπει ήθος και αξιοπρέπεια και αντιμετωπίζει με σθένος και αισιοδοξία τις αντιξοότητες της ζωής. Παρά το πέρασμα του χρόνου δεν έχει χάσει το χαμόγελό της (αυτό που ομορφαίνει τον άνθρωπο) και δεν υπολείπεται σε λάμψη το σπάνιο μέταλλο της μελωδικής και ταξιδεύτρας φωνής της: