Ο Max Verstappen πήρε την καρό σημαία στο Grand Prix της 70ης Επετείου της Formula 1, με μια πανέξυπνη στρατηγική από την red bull και τρομερή διαχείριση ελαστικών από τον Verstappen Κακή εμφάνιση από τον Bottas που δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί για τη νίκη.
Με το πράσινο φως της εκκίνησης, οι δύο Mercedes κρατησαν τις θέσεις τους, με τον Verstappen να ξεπετάγεται καλύτερα από τον Hulkenberg και να του παίρνει την 3η θέση.
Πιο πίσω ο Lando Norris προσπέρασε τους Albon και Leclerc, ανεβαίνοντας 8ος, με τον Vettel να έχει έντονη υποστροφή μετά την πρώτη στροφή, η οποία τον οδήγησε σε τετακε και συνέχισε τον αγώνα του από την τελευταία θέση.
Μετά και τους πρώτους δύο γύρους, διαμορφώθηκαν οι πρώτες διαφορές για το DRS, με τον Bottas να καταφέρνει να μενει εκτός ζώνης DRS από τον Hamilton.
Τα πρώτα παράπονα για τα ελαστικά, δεν άργησαν να έρθουν και ξεκίνησαν μόλις από τον 5ο γύρο, με τον μηχανικό του Bottas να τον ενημερώνει πως το εμπρός αριστερό του ελαστικό ήταν σε ‘κρίσιμη κατάσταση’.
Αυτές οι ανησυχίες των ομάδων φάνηκαν και από το γεγονός πως ο πρώτος που έκανε αλλαγή ελαστικών ήταν ο Alex Albon, μόλις στον 7ο γύρο, αλλάζοντας τη μέση για τη σκληρή γόμα. Αμέσως μετά στον 8ο γύρο,τον ακολούθησε ο Pierre Gasly, με τον Γάλλο να έχει κάνει πολύ καλή εκκίνηση, διατηρώντας την 7η θέση.Στην αλλαγή του, ο Gasly επίσης έβαλε τη σκληρή γόμα, η οποία φάνηκε εξαρχής ότι θα προτιμηθεί σήμερα.
Με τον Bottas να ενημερώνεται απο την Mercedes πως και τα πίσω ελαστικά του έχουν υπερθερμανθεί, μπήκαμε στον 10ο γύρο του αγώνα, με όλους και περισσότερους οδηγούς να πραγματοποιούν την πρώτη αλλαγή τους. Στο σημείο αυτό, ο Verstappen βρηκε μια καλή ευκαιρία να απειλήσει τις Mercedes, οι οποίες προσπαθούσαν να διαχειριστούν τα ελαστικά τους όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσαν.
Ο Ολλανδός βρέθηκε στην ζώνη DRS από τον Hamilton στον 12ο γύρο, την ίδια ώρα που ο Βρετανός τόνιζε στην ενδοεποικινωνια τις ομάδας πως τα πίσω του ελαστικά δεν είχαν πολλή ζωή ακόμα.
Στον 14ο γύρο ο Φινλανδός μπήκε στο pit για την αλλαγή του χωρίς κάποιο πρόβλημα, την ίδια στιγμή που οι Hamilton και Verstappen είχαν μείνει στη δική τους κόντρα. Στον 15ο γύρο ο Βρετανός πραγματοποίησε την αλλαγή ελαστικών του για να βάλει τη σκληρή γόμα, βγαίνοντας πίσω από τον teammate του.

Παράλληλα, ο Albon έδωσε ένα θεαματικό προσπερασμα στον Kimi Raikkonen, όντας πλάι πλάι με την Alfa Romeo στην εξωτερική της Copse.
Με τον αγώνα να πλησιάζει στον 20ο του γύρο, οι περισσότεροι οδηγοί πραγματοποίησαν την αλλαγή τους, κυρίως όσοι είχαν εκκινήσει με τη μέση γόμα. Από μάχες, η πιο συναρπαστική ήταν αυτή μεταξύ των Gasly και Albon, με τους δύο οδηγούς να επιδίδονται σε μια ωραία μάχη side by side
Αυτός που έκανε εντύπωση όμως ήταν ο Max Verstappen. Ο Ολλανδός, εκκινώντας με τη σκληρή γόμα διατηρούσε σε καλή κατάσταση τα ελαστικά του, διατηρούσε μια διαφορά ασφαλείας από τον 2ο Bottas, ενώ έδειχνε πως θα επέλεγε και μια στρατηγική ενός pitstop.
Εν τέλει την αλλαγή του την πραγματοποίησε στον 26ο γύρο, βγαίνοντας ακριβώς πίσω από τον Bottas. Στην Wellington Straight ο Ολλανδός, με τη βοήθεια και του DRS, επιχείρησε προσπέραση στον Bottas, η οποία τον έφερε πρώτο.
Το στοίχημα για τον Verstappen ήταν η διαχείριση της μέσης γόμας, η οποία θα έπρεπε να διατηρηθεί για 26 γύρους, όσο δηλαδή και η σκληρή με την οποία εκκίνησε.
Τα πράγματα για τη Red Bull έδειχναν να πηγαίνουν καλά, με τον Albon να προσπερνά τον Norris για την 7η θέση, και τον Βρετανό αμέσως μετά να μπαίνει για τη 2η αλλαγή ελαστικών του.
Στον 33ο γύρο, οι Bottas και Verstappen μπήκαν για τη δεύτερη αλλαγή τους. Έβαλαν τη σκληρή γόμα και επιδόθηκαν στο κυνήγι της νίκης.
Όσο περνούσαν οι γύροι, οHamilton συνέχιζε να μένει εκτός πίστας, με τον Άγγλο να έχει διαρκή επικοινωνία με τους μηχανικούς του, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν πως τα ελαστικά του είχαν ακόμα ζωή. Συγκεκριμένα, διατηρούσε την πρώτη θέση 11 δευτερόλεπτα μπροστά από τον 2ο Verstappen.
Εν τέλει, ο Hamilton δεν κατάφερε να διατηρηθεί για όλο τον αγώνα με τη σκληρή γόμα, και στον 42ο γύρο μπήκε για αλλαγή, καθώς ο Verstappen μάζευε τη μεταξύ τους διαφορά με μεγάλο ρυθμό.
Ο Hamilton, έτσι, βγήκε 4ος, πίσω από τον Leclerc που έκανε ένα pitstop και κλήθηκε να μαζέψει με γρήγορους ρυθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. Μέσα σε μόλις τρεις γύρους όμως βρέθηκε πίσω από την SF1000, περνώντας τον Μονεγάσκο στην Copse.
Στη συνέχεια επιδόθηκε στο να μαζέψει τη διαφορά από τον Bottas, του οποίου τα ελαστικά ήταν πιο καταπονημένα. Στον 49ο γύρο ο Hamilton βρέθηκε εντός DRS του Bottas, προσπαθώντας να τον προσπεράσει. Αυτό το κατάφερε στον 50ο γύρο, με άνεση, ανεβαίνοντας στο 2ο σκαλί του βάθρου.
Έτσι, χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις, ο Verstappen πήρε την καρό σημαία, δίνοντας τέλος στο σερί της Mercedes. Πίσω του τερμάτισε ο Hamilton με τον Bottas στο τρίτο σκαλί του βάθρου.