Ο Russell κατάφερε να περάσει τον Bottas στην 1η στροφή ύστερα από άλλη μια κακή εκκίνηση του Bottas,το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε αμεσα την εμφάνιση του στον 1ο γύρο μετά την επαφή του Leclerc με τον Perez και τον Verstappen να εγκαταλείπει προσπαθώντας να αποφύγει τα δύο μονοθέσια.

Ο Verstappen προσπάθησε να αποφύγει τα δύο μονοθέσια όμως βρέθηκε στην αμμοπαγίδα και είχε επαφή με τα προστατευτικά λάστιχα, την ίδια στιγμή ο Perez θα συνεχίσει τον αγώνα κανονικά μετά το αναγκαστικό pit stop. Στις ποιο πίσω θέσεις δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο εκτός από τον εντυπωσιακό Norris ο οποίος κατάφερε να κερδίσει 9 θέσεις και να βρεθεί 10ος.

Μετά την επανεκκίνηση του αγώνα ο Norris κατάφερε να κερδίσει ακόμα μία θέση και να βρεθεί 9ος με τον teammate του να βρίσκεται στην 3η θέση.

Στον 20ο γύρο ο Norris θα χάσει 2 θέσεις πέφτοντας στην 11η μετά το εντυπωσιακό προσπέρασμα του Albon και του Perez, αναγκάζοντας τον Norris να μπει στα pit stop. Ο Albon ωστόσο έναν γύρο μετά έχασε την θέση του και από τον Perez με τις μάχες για τις μεσαίες θέσεις είναι συνεχόμενες.

Στον 28ο γύρο και με τον Russell να προηγείται ξεκίνησαν τα pit stop για τις περισσότερες ομάδες αλλάζοντας από soft ελαστικά σε medium. Οι δύο Mercedes δεν έχουν μπει ακόμα για pit stop με τους δύο οδηγούς να προσπαθούν να κερδίσουν την μέγιστη διαφορά.

Η μάχη του Ricciardo με τον Kvyat κράτησε για αρκετούς γύρους με τους δύο να μάχονται για τις θέσεις 9 και 10. Την ίδια στιγμή ο άλλος πιλότος της Renault ο Ocon κατάφερε να ανέβει μέχρι την 4η θέση με τα ίδια ελαστικά από την εκκίνηση χωρίς να κάνει pit stop μέχρι τον 42ο γύρο.

Μετά την ολοκλήρωση των pit stop από όλα τα μονοθέσια κερδισμένος ήταν ο Sergio Perez ο οποίος παραμένει σταθερά στην 3η θέση με την διαφορά του να είναι πολύ μικρή με τους Albon και Sainz
Οι Perez και Sainz μπήκαν στα pit stop στον 49ο γύρο πέφτοντας στην 9η και 10η θέση στον 49ο γύρο, την ίδια στιγμή που ο Bottas μπήκε στα pit βάζοντας την σκληρή γόμα και βρέθηκε στην 2η θέση, με τον George Russell να προηγείται με 9 δευτερόλεπτα.

Στον 55ο γύρο είχαμε εγκατάλειψη για τον Latifi και την εμφάνιση του virtual safety car με πολλά μονοθέσια να μπαίνουν στα pit stop και τον αγώνα να γίνεται για άλλη μια φορά συναρπαστικός
Ο Perez εκμεταλλεύτηκε το VSC και βρέθηκε στην 3η θέση με τους Ocon και Stroll να ακολουθούν. Ο Vettel μπήκε στα pit όμως μετά από το λάθος το μηχανικού του στο μπροστινό αριστερό ελαστικό έπεσε στην 12η θέση.
Στον 61ο γύρο είχαμε και πάλι Virtual Safety Car από το τετακέ του Aitken με τον ίδιο να μπαίνει στα pit για αλλαγή μπροστινής πτέρυγας. Με το VSC να μην μπορεί να έχει αποτέλεσμα είδαμε να κάνει την εμφάνιση του το safety car με την Mercedes να καλεί και τους δύο πρωτοπόρους για pit stop την ίδια στιγμή.

Όμως οι μηχανικοί της Mercedes μπέρδεψαν τα ελαστικά των δύο μονοθέσιων με αποτέλεσμα οι δύο Mercedes να πέφτουν στην 4η και 5η θέση. Η Mercedes κάλεσε και πάλι τον Russell στα pit stop ώστε να διορθώσει το λάθος.

Με όλα αυτά τα λάθη από την Γερμανική ομάδα 1ος μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι ο Sergio Perez με 2ο τον Ocon και 3ο τον Stroll.
Ο Perez φαίνεται να ανοίγει την διαφορά στα 3 δευτερόλεπτα στον 75ο γύρο όμως η Mercedes με το No.63 κάνει ξανά τον ταχύτερο γύρο. Ο Sainz θα καταφέρει να περάσει Bottas ο οποίος φαίνεται να έχει πρόβλημα και έπεσε στην 8η θέση.

Η ατυχία του Russell ξαναήρθε όταν στον 79ο γύρο είχε κλατάρισμα και αναγκάστηκε να μπει στα pit για αλλαγή ελαστικών πέφτοντας στην 15η θέση. Η στρατηγική της Mercedes ήταν καταστροφική σήμερα και για τους δύο οδηγούς.
Μετά από όλα αυτά 1ος είναι ο Perez με 2ο τον Ocon και 3ο τον Stroll. Ο Russell προσπαθεί να κερδίσει όσα περισσότερα μπορεί ανεβαίνοντας στην 11η θέση στον 85ο γύρο.

Στον τελευταίο γύρο ο Russell κατάφερε να κερδίσει ακόμα μία θέση και τερμάτισε στην 9η με τον Bottas να καταλαμβάνει τελικά την 8η.
Με όλα αυτά τα δράματα για την Mercedes νικητής θα αναδειχθεί ο Sergio Perez με Racing Point, 2ος ο Ocon με Renault και 3ος Lance Stroll με το άλλο ροζ μονοθέσιο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου