Συγγραφέας: Ιωάννα Λάζαρου

Έχει φτάσει σχεδόν η ημέρα που κάνει όλο τον κόσμο ευτυχισμένο, τα Χριστούγεννα. Σε λίγο έρχεται και η Πρωτοχρονιά. Αυτές οι δυο μέρες, φέρνουν μαζί την ελπίδα, την χαρά και θα έπρεπε όλοι να μπορούμε να τις περάσουμε με την οικογένεια μας, με το τραπέζι γεμάτο και το χριστουγεννιάτικο δέντρο να σφύζει από δώρα. Δυστυχώς όμως, αυτές οι γιορτές θα είναι πολύ διαφορετικές από ότι έχουν συνηθίσει. Φέτος εισήλθε ο περιορισμός στις γιορτές μας. Ο περιορισμός στην τσέπη μας, ο περιορισμός στα άτομα, ο περιορισμός στα δώρα και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Ο περιορισμός δεν πρέπει να μας εμποδίσει από το να χαρούμε αυτές τις γιορτές. Η τρομοκρατία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας οδηγεί στην απελπισία και στην υποδούλωση γιατί έτσι θα τους αφήσουμε να κερδίσουν. Μπορεί τώρα να είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση από αυτή που ελπίζαμε και είχαμε προγραμματίσει, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε σαν μαχητές. Δεν πρέπει να καταθέσουμε τα όπλα και να τους αφήσουμε να μας γονατίσουν σε σημείο που δεν θα μπορούμε να σηκωθούμε όρθιοι και να σταθούμε γερά στα πόδια μας.

Το μέλλον είναι δικό μας όπως επίσης και η λευτεριά από την κατάσταση στην οποία μας έχουν φέρει. Μπορεί στο φετινό τραπέζι να είναι λιγότερα άτομα, λιγότερο φαγητό και λιγότερα δώρα, η αξιοπρέπεια μας όμως δεν έχει πληγεί ούτε στο ελάχιστο. Σε αυτές τις γιορτές πρέπει να θυμόμαστε πως οι δυσκολίες έρχονται στη ζωή μας για να τις ξεπεράσουμε. Πάντα μας μαθαίνουν κάτι και μας βοηθούν να σχεδιάσουμε ένα πιο λαμπρό και ασφαλές μέλλον. Οι δυσκολίες μας κάνουν να δούμε τον κόσμο και το τι συμβαίνει παγκοσμίως με ένα πιο καθαρό βλέμμα. Οι δυσκολίες είναι αυτές που μας κάνουν αξιέπαινους μαχητές.

Ας μην παραβλέψουμε την ελπίδα που φέρνουν μαζί τους αυτές οι γιορτές. Τα Χριστούγεννα γεννήθηκε ο σωτήρας μας για να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Η Πρωτοχρονιά μας δίνει την ευκαιρία να θέσουμε νέους στόχους και την ελπίδα να τους πετύχουμε. Έρχονται οι νέες 365 ημέρες κατά τις οποίες μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στη ζωή μας, στη δουλειά μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για εμάς αλλά και για τον κόσμο. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως δεν φτάνει να κοιτάμε μόνο το δικό μας συμφέρον αλλά και το συμφέρον της πατρίδας μας και τον συμπολιτών μας, γιατί δεν ζούμε μόνοι μας. Ανήκουμε στην μεγάλη οικογένεια της πατρίδας μας και των συμπολιτών μας.

Από το νέο έτος πρέπει να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις απόπειρες τρομοκρατίας προς εμάς, τις απόπειρες περιορισμού της λευτεριάς μας και τις απόπειρες απαξίωσης των κόπων μας για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να μάθουμε να μην στηριζόμαστε στην κυβέρνηση, σε μια κυβέρνηση που σε περιόδους κρίσης μας προδίδει με την πρώτη ευκαιρία και να στηριζόμαστε στον εαυτό μας, στην οικογένεια μας και στους συμπολίτες μας.

Το μέλλον είναι γεμάτο με αγάπη την οποία και λαμβάνουμε από πολλές μεριές. Δεν πρέπει να παρατάμε τα όπλα γιατί κανέναν Έλληνας δεν τα παράτησε στις δύσκολες στιγμές. Για αυτόν τον λόγο είμαστε εμείς τώρα εδώ και ζούμε σε μια ελεύθερη πατρίδα την οποία προσπαθούν και να οικειοποιηθούν.

Εύχομαι το νέο έτος να είναι γεμάτο με χαρά, αγάπη, ελπίδα, χωρίς άλλες προσπάθειες περιορισμού των ελευθεριών μας. Χωρίς άλλες προσπάθειες αφανισμού της μεσαίας τάξης μέσω οικονομικής καταστροφής. Εύχομαι όλοι οι Έλληνες να καταφέρουμε να απελευθερωθούμε από τα δεσμά με τα οποία θέλουν να μας δέσουν και να βγούμε από αυτόν τον αγώνα νικητές, όπως πάντα άλλωστε. Γιατί στη σάρκα του Έλληνα δεν χαράχθηκαν ποτέ οι λέξεις υποταγή και ήττα. Ήμασταν και θα είμαστε μαχητές και νικητές.

Καλή υπομονή και δύναμη σε αυτή την καραντίνα ας κάνουμε την διαφορά σαν Έλληνες και ας βροντοφωνάξουμε σε όλες τις ξένες κατοχικές δύναμης ακόμα και έγκλειστοι θα γιορτάσουμε την γέννηση του θεανθρώπου.

Με αγάπη σε όλους
Ιωάννα Λαζάρου
Προέδρος του Hellenic diaspora group

Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

Η Ιωάννα Λάζαρου γεννήθηκε στην Αθήνα.  Σπούδασε διαφήμιση και ενεργοποιείται στον κλάδο του Marketing, από το 2006 με την εταιρεία της Βusinessrise.Ιnc”, όπου διατελεί πρόεδρος μέχρι σήμερα.  Η  αγάπη  της  για τα Eλληνικά γράμματα, καθώς και το πάθος της για την λογοτεχνία,  την έκαναν να ασχοληθεί ενεργά και να αρθρογραφεί σε διάφορες έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες, όπως στην  δεκαπενθήμερή εφημερίδα  «Ηχώ  της Φλώρινας»,  τόσο στην έντυπη, όσο και στην ηλεκτρονική μορφή, στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα  Φαρσάλων «Πρώτος Τύπος»,  στο νέο ενημερωτικό portal της Θράκης και του Έβρου “sfirixtra.gr”,  στην  εκπομπή  “Γνώση και πολιτισμός” του Κώστα Κατέχη,  στον ραδιοφωνικό σταθμό Hellas FM της Νέας Υόρκης. Τώρα, είναι κατενθουσιασμένη για τη nea συνεργασία της με το  νεοσύστατο Portal “dumspirospero.gr”, το οποίο έχει τρομερή αναγνωσιμότητα .

Ζει τα τελευταία 20  χρόνια στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι της Φλόριδας. Ορμώμενη απο το πάθος της για την Ελλαδα και το Ελληνικό φαγητό και μυημένη στην τέχνη της γαστρονομίας  από μικρή, έχει ως στόχο να  προωθήσει την Ελληνική γαστρονομία. Γι’ αυτό το λόγο δημιούργησε και εξέδωσε 3 βιβλία μαγειρικής, δύο εκ των οποίων ήταν στους 3 finalist στα βραβεία. American Book Festival. Επίσης έχει έτοιμα ήδη 30 διηγήματα προς έκδοση και μια λογοτεχνική τριλογία. Διατελεί από το 2019 πρόεδρος του “Movement of Hellenic Diaspora “. Για το άτομο της  έχουν γράψει Αμερικάνικες εφημερίδες όπως και της έχουν πάρει συνεντεύξεις από ελληνικά  ΜΜΕ για την μετανάστευση.

Για την Ιωάννα Λάζαρου έχουν γράψει διάφορες εφημερίδες, online και έντυπα, όπως η Miami Herald, South Florida Sun Times, South Florida Gourmet κτλ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του DumSpiroSpero.gr

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα για  σχέσεις:

Η γυναίκα κατακτιέται με αληθινά αισθήματα και νοιάξιμο, γράφει η Μαρία Νικολέτα.

 

 
Ένας γνήσιος ερωτικός άνθρωπος ζητά συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν.

 

 
« Ο άνθρωπος μου…ποιός είναι; » γράφει η Έφη Χατζή

 

Νέα για το περιβάλλον, τα ζώα και την κλιματική αλλαγή:

 

Πλανήτης…ΤΟΝ σέβεσαι μόνο αν ΣΕ σέβεσαι, γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου.

 

 
 
«Η φιλία του σκύλου!»

 

 

Φίλοι των ζώων ή των ζωών; Γράφει η Νάντια Διαμαντοπούλου