Σημαντικά κίνητρα για την ολική επαναφορά των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης προβλέπει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece, ο νέος πυλώνας στήριξης του κλάδου που θεσμοθετείται από το υπουργείο Ανάπτυξης και συζητήθηκε εκτενώς το απόγευμα της Πέμπτης σε ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, του  Υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη, των Υφυπουργών στον Πρωθυπουργό Θεόδωρου Λιβάνιου και Άκη Σκέρτσου, και του Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) Γιώργο Καββαθά καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, θεσπίζεται επιδότηση για επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, η οποία δεν θα καλύπτει ζημιές αλλά την αγορά πρώτων υλών (επιχειρήσεις εστίασης που παρουσιάζουν μείωση τζίρου πάνω από 30% το 2020 σε σχέση με το 2019).

Με αυτή την επιδότηση θα επιδοτηθεί το 7% του ετήσιου τζίρου του 2019 και το ποσό αυτό δεν θα είναι επιστρεπτέο προς το κράτος.

Πηγή: cnn.gr