Τι είναι στ’ αλήθεια ο έρωτας; .. Είναι ένα αίσθημα χαράς, νοσταλγίας ή θλίψης; Τι προκαλεί όταν δεν είναι αμοιβαίος; Κι αν είναι απλά ένας ενθουσιασμός;

Χιλιάδες τα ερωτήματα μέσα μου. Ακόμα με δυσπιστία προσπαθώ να καταλάβω αν ήμουν ποτέ πραγματικά ερωτευμένη ή ήταν  όλα μέρος μιας πιεστικής διαδικασίας που είχα υποβάλει τον εαυτό μου. Είτε από ανασφάλεια, είτε από ζήλια όταν έβλεπα ερωτευμένα ζευγάρια γύρω μου.

Λένε, ο έρωτας σε πετάει στα σύννεφα. Νιώθεις ένα καρδιοχτύπι κάθε φορά που είναι δίπλα σου και σε αγγίζει. Το άγγιγμά του, τόσο λείο .. σαν από βελούδο! Τα σώματά σας έλκονται κατά έναν ανεξήγητο και μοναδικό τρόπο που μοιάζει συνάμα μαγικός.

Όμως… ‘Αλλο έρωτας, άλλο αγάπη! Τα δυο τους αν συνυπάρξουν και είναι φυσικά αμοιβαία, δημιουργούν τον τέλειο συνδυασμό για τα θεμέλια μιας παθιασμένης σχέσης. 

Παρόλα αυτά είμαι από τα άτομα που πιστεύουν ακράντατα  στο έρωτα με την πρώτη ματιά. Εκεί που τα βλέμματα συναντιούνται για πρώτη φορά. Οι κόρες τον ματιών διαστέλλονται. Οι σφυγμοί αυξάνονται και τα χείλη υγραίνουν. 

Η αγάπη είναι κάτι δυνατό. Είναι αυτή που μένει στον χρόνο όταν ο έρωτας πια χαθεί… Κι αν ακούσεις κάποιον να σου πει “Σε αγάπησα από την πρώτη στιγμή που σε είδα”, είναι το προαίσθημα ότι κάτι καλό ήρθε στην ζωή σου και θα την αλλάξει για πάντα. 

Όλα μοιάζουν υπέροχα όταν ναι… είναι αμοιβαίο! Αν δεν είναι αμοιβαίο δεν είναι έρωτας, είναι ο δρόμος για την τρέλα… Ζήλια, παραφροσύνη ,θλίψη, θυμός και τέλος κατάθλιψη.

Να θυμάστε όμως αυτό. Ο άλλος δεν είναι “υποχρεωμένος” να νιώσει! Εξάλλου, είναι αισθήματα που έρχονται μόνα τους. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός για να σβήσει πληγές και να βοηθήσει σε νέα ξεκινήματα. 

Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι το σύμπαν μας διοχετεύει ενέργεια κι εμείς έλκουμε τις σκέψεις μας.

* Κι αν πονέσετε δείτε το και λίγο εγωιστικά και προχωρήστε! 

tHINK  possitive & relax !!